"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 117 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Türkiye Süper Ligi
İletiTarih: 30 Kas 2008, 15:49 
Kullanıcı avatarı

Baki Mercimek..defansımızın vazgeçilmez oyuncusu. :)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 15 Arl 2008, 02:45 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Hakemlerin artık işi iyice abarttığı bir Türkiye Süper Ligi, maçlar hatadan geçilmez oldu.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 30 Oca 2009, 13:45 
Kullanıcı avatarı

Beşiktaş taraftar sitesi Forza´nın başlattığı kampanya Galatasaray ve Türk futbolunun başına ciddi dertler açabilir...

UEFA’da uzun süre hukuk kurulunda görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Levent Bıçakcı’nın, “Galatasaray-Sivas maçında Sarı-Kırmızılı taraftarların Balili’ye yönelik yaptıkları tezahüratlar UEFA’nın kulağına giderse, başımız ciddi şekilde derde girebilir” demesinin ardından daha 24 saat bile geçmeden dün çarpıcı bir gelişme yaşandı.Beşiktaşlı taraftarların internet ortamındaki buluşma adresi Forza’nın forumlarında bir taraftar, Galatasaray’ın UEFA’ya şikayet edilmesi için kampanya başlattı. Kısa sürede büyük ilgi gören kampanya duyurusunda,UEFA’nın telefon ve faks numaraları yer alıyor.

UEFA bu konuda çok hassas
Beşiktaşlı taraftarların Galatasaray’ı UEFA’ya şikayet etme gerekçesi, Sivassporlu Balili’ye yapılan ırkçı tezahüratlar. Geçtiğimiz salı günü oynanan Galatasaray-Sivas maçının son anlarında ortam iyice gerilmiş ve kapalı tribünden, “Kahrolsun İsrail, o... çocuğu Balili” sesleri yükselmişti.Gözlemci raporuyla Futbol Federasyonu’nun kayıtlarına bu tezarühatın "ırkçı değil siyasi" şeklinde geçtiği bildirildi. UEFA, Beşiktaşlı taraftarların şikayetini dikkate alırsa, olayı Türkiye FutbolFederasyonu aracılığıyla soruşturma açacak.

Kaynak ; Fanatik

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 01 Şub 2009, 23:54 

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDaki ... ...&ver=78

Bülent devam etsin artistlik yapmaya,Tolunay vermiş ayarı fena... oh iyi olmuş... bir de sivaslı futbolcu zemin çok kötüydü,su vardı diye yakınmışlar... allah sizi davul etsin emi... şunları bir eleyelim kupadan,içimin yağları eriyecek(fazla yağım yok hee)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Şub 2009, 12:19 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bu güzel yazıyı nereye ekleyeyim ben de bilemedim, ama sonunda burada karar kıldım.. Okuyunuz efendim ;)

Bir taraftar takımından ne ister?
27.01.2009
Bundan birkaç yıl önceydi. NTV’deki bir programda (yanılmıyorsam NBA Stüdyo’da) Murat Murathanoğlu ilginç, ama bir o kadar doğru bir görüşü dile getiriyordu. Mevzu NBA takımlarından Memphis Grizzlies ile takımın o dönem ki coach’u Mike Fratello üzerine şekillenmişti. Eğlenceyi seven ve bunu yaşam tarzı haline getiren (Memphis’te yaşayan yazarımız Enis Okşan’ın itirazını duyar gibiyim) bir kentin takımı böyle oynamamalıydı. Sıkıcı bir basketbol oynamakla eleştirilen Fratello ile kentin, dolayısıyla takımın dokusunun uluşmayacağı açıktı. Takımın oyun karakteri, kentin karakterine uyum sağlamalıydı.

Basketbol sosyolojisi kapsamında değerlendirebileceğimiz çok doğru bir saptama bu. Nitekim ABD’de starlarının kentinin, yani Los Angeles’ın temsilcilerinden Lakers’ın süper yıldızlara dayanan ve içinde şovu barındıran basketbolu, işte bu kent (yani taraftar) -takım uyumluluğunun göstergesi değil midir? Bir diğer örnek. Otomobil endüstrisinin, dolayısıyla mavi yakalı işçi sınıfının beşiği Detroit’in takımının, kent-taraftar uyumunu sağlaması için nasıl bir sistemi benimsemeliydi? Tıpkı takıma adını veren “Pistons”lar gibi, makine düzeninde işleyen, disiplinin ön planda olduğu, çarkların bu şekilde döndüğü bir takım. İnanılmaz sıkıcı bir basketbol oynatmakla eleştirilen Larry Brown’un, bu takımı, bu oyun stiliyle şampiyon yaptırdığını unutmayalım.

Ama bu uyumluluk her daim başarıyı getirmiyor. Ülkenin en büyük kentinin takımı olan New York Knicks’in yıllardır bireysel yıldızlara dayanan (Mike D’Antoni ile bu eğilimi terse çevirecekler mi, göreceğiz) sistemsizliğinin sonuçları ise ortada. Uyum sadece kentin takımla bütünleşmesine ve tribünleri dolduran bir faktör, başarının altın anahtarı değil.

YA FUTBOL
Benzeri bir yaklaşımı futbola karşı da geliştirebiliriz tabii ki. Nitekim Christian Bromberger, “Stadyumdaki Kent” başlıklı makalesinde (Futbol ve Kültürü, Der. Roman Horak, Wolfgang Reiter ve Tanıl Bora, İletişim Yayınları, İstanbul, 2004: ss. 41-56 içinde) bu konuya, daha çok taraftar açısından yaklaşıyor.Bromberger daha çok bir futbolseverin neden bir takımın taraftarı olduğuna açıklama getirmeye çalışır. Ona göre bir takıma bağlanmak, taraftarlarca takım oyununun tarzında cisimleşen kolektif ifade tarzının simgesi olarak anlaşılır. Taraftarlar söz konusu takımın uslubunda kendilerini bulmaktadır. Bu uslup elbette yıldan yıla, antrenörlerin taktikleriyle değişebilir. Ama genel çizgi korunur, ya da öyle olunması izlenir.

Örneğin sosyal tabanı emekçi sınıflar olan Fransız kulübü St. Etienne’in (Zengin O. Lyon’un ezeli rakibi) taraftarı gözündeki algısı “cesaret”tir. Taraftar takımından cesur bir futbol oynamasını ister. İtalya’nın sanayi kentlerinden Torino’da bulunan Fiat’ın bir yan ürünü olarak nitelenebilecek Juventus’un şiarı ise üç S’dir. Yani “Semplicita, Serieta, Sobrieta” (basitlik, serilik ve sadelik). Tıpkı Fiat otomobilleri gibi. Liman işçilerinin kenti Marsilya’nın temsilcisi Olympique Marseille’i karakterize eden ise pervasız tavır, inatçılık ve spektaküler yarıtıcılıktır. Olympique Marsilya’nın parolası ise üç R’dir. “Rêve, Risque et Rire” yani rüya, risk ve gülmek. Kısacası yerel kültür takım tarzı üzerinde egemendir.

PEKİ YA TÜRKİYE
Ve konuyu yine Türkiye’ye getirelim. Türkiye’de de böyle mi yürüyor işler?

Bu konuda kapsamlı bir sosyolojik çalışma olmadığı için daha çok gözlemlere dayanan birkaç yanıt verebiliriz. Hem evet, hem hayır diyelim.

Dilerseniz Kurthan Fişek’in yıllar önce dile getirdiği, esasında benim çok da anlamlı bulmadığım, “Beşiktaş işçi sınıfının, Galatasaray aristokrasinin, Fenerbahçe ise burjuvazinin takımıdır” saptamasından yola çıkalım. Ve çok kısa bir iki görüşü dile getirelim ve yazıyı noktalayalım.

İlk olarak Beşiktaş. Sahada terinin son damlasına kadar akıtan, bireysellikten çok takım içi paylaşmanın öne çıktığı, “sahada 11 general” anlayışının reddedildiği bir takımdır Beşiktaş. Üstelik ezilen ırkın yani siyahi futbolculara ayrıca bir değer verilen bir takım. Evet Kurthan Hoca’nın saptaması ile takım kültürü ortaklaşıyor. Halkın takımı Beşiktaş için evet diyebiliriz.

İkinci olarak Fenerbahçe. Yıldızlara dayanan, bireyselliğin ön planda olduğu, ciddi paralarla transfer edilen yabancı futbolcuların el üstünde tutulduğu, bir kişinin sivrilip yıldız haline gelmesinin söz konusu olamayacağı, ancak yıldız olarak gelebileceği, “sahada asker değil, generaller” anlayınının egemen olduğu bir takım. Yani futbol kültürü olarak halktan uzak. Burada da Kurthan Hoca’nın saptaması için doğru diyebiliriz.

Ve son olarak Galatasaray. Ne demişti Kurthan Hoca: Aristokrasinin takımı. Evet yönetim anlamıyla doğru. Ama ya takım kimliği? Tam tersine genç yeteneklerin önünün açık olduğu, yıldızlarla, futbol işçilerinin iç içe olduğu bir takım. Oysa aristokraside bireyler alt tabakadansa yükselmelerine olanak yoktur. Galatasaray’ın şans vererek yetiştirdiği ve süper yıldız yaptığı futbolcuları bir kere daha hatırlayalım ve son sözümüzü söyleyelim:

Burada yanılmışsın Kurthan Hoca.

ALİ BAKIN

Kaynak: http://www.sporx.com/yazarlar/ali_bakin/6613

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 15:33 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Ankaragücü'nde yaşananlar çok üzücü. Taraftar profilini hiç sevmem ama küme düşmeye oynaması Ankaralı olarak üzüyor zaten şehirde stadı doldurabilecek kapasite bir tek bu takımda var bu da düşmeye oynuyor..

Taraftar ile yönetim restleşiyorlarmış daha doğrusu iki tarafta bazı şeyler için inat ediyorlarmış, bence gerek yok bunlara çünkü olan takıma oluyor. Seneye 100. yılını kutlayacak bir kulübe yakışmıyor.. Geçen hafta tribünlerde yaşanan olayları gördük, koltukları sahaya attılar o taraftarlar daha da ileri gidebilecek kapasiteye sahip, her an herşey yapabilirler..

Ankaragücü'nü sahipsiz bıraktı herkes, zamanında ikinci lige düşen ve artık ölmesi için dua ettiğim Kenan Evren denen adamın isteğiyle birinci lige çıkartılmış bir takımdır bu ama ne hikmetse arkası sağlam olan kulübü şu anda herkes boşlamış durumda. Yıllarca Cemal Aydın sömürdü şimdi de küme düşmemeye oynuyor. Hepimiz hatırlarız kafaya oynadığı günleri, en aızndan ilk 5'i zorlayan takımdan bu hale gelmek çok kötü birşey olsa gerek...

Kulübü en iyi bilen biri olan Erman Toroğlu bile kesin düşecek gözüyle bakıyor olaya, çünkü o da biliyor bazı şeyleri. Taraftar yapısını iyi bildiği için sonu felaket olabilir diyor ama kimsede takmıyor. Ankaragücü köklü kulüp yazık etmesinler, şu dönemde bile seyirci yanlız bırakmıyor ama yarın birgün ne olacağı meçhul, kimse kestiremiyor.. Yazılarımdan Ankaragücü sempazitanı olduğum çıkmasın öyle değilimdir ancak bir Ankaralı olarakta üzmüyor değil açıkcası. Tamam taraftarını günahım kadar sevmem ama yinede o maziye bu günler hiç yakışmıyor artık biran önce iki taraftan diğeri inatlaşmayı bırakmalı ve kulübe sahip çıkmalı bunun içinde ortak hareket etmeliler diye düşünüyorum yoksa seneye Bank Asya'da görürüz bu takımı ki bunu da ben şahsen istemem, belli bir ağırlığı var çünkü...

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 15:43 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Ankaralı'ların duygusal bakış açısını anlayabilirim ama günahımdan daha çok nefret ederim A.Gücü'nden, onlara Bankasya ligi yakışır, 100. yılda şampiyonluk için en kolay yol bu zaten! :D

8-0'ları unutmadık ;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 15:48 
Kullanıcı avatarı

gayet soğukkanlılıkla diyorum ki ; beter olsunlar..!

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 15:49 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Carlito, Beşiktaşlı duruşuyla örtüşür bir yorum yazmışsın senden böyle birşey bekliyordum açıkcası.. :D

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 15:50 
Kullanıcı avatarı

yanlış hatırlamıyorsam geçen sene bir yerde okumuştum kaleci maçtan sonra almanyaya kaçmış.. :D

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 16:19 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Ankaragücü'nde taraftar-yönetim çekişmesinin en büyük sebebi zamanında taraftara sağlanan ayrıcalıklardır bence. Bedava tonla bilet dağıtıldığını biliyorum, yoksa o meşhur(!) taraftar da zor toplanır oraya. Herhalde bu olayı kesmek istedi yönetim, sorunlar da bundan kaynaklanıyor olabilir. Tek sebep bu değildir belki ama büyük kısmının bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Düşmeleri de bir Ankaralı olarak hiç umrumda değil açıkçası, destekleyeceğim tek takım yok Ankara'da. Hiç takım olmasa da olur bana göre. Büyük takımlar gelince zaten bilet fiyatlarını katlıyorlar, o maçlara gitmek de ayrı dert. Parasını denkleştirip gidebiliriz takımımız için ama böyle kasıtlı zamları gördükçe kuruş kazandırasım gelmiyor adamlara. Oturup evimde izliyorum rahat rahat. Keşke İstanbul'a yolum düşse de Kadıköy'de izleyebilsem maçları arada bir de olsa. En son bi 3,5 yıl kadar önce 2005'teki FB-GS maçı için gitmiştim İstanbul'a. Ona da değmişti hani.:D

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 19:02 
Kullanıcı avatarı

kocaeli hacettepe banko diyorum. 3. olarak denizli düşecek bence :) a.gücü yırtar..

bi de şu,
"""Ve son olarak Galatasaray. Ne demişti Kurthan Hoca: Aristokrasinin takımı. Evet yönetim anlamıyla doğru. Ama ya takım kimliği? Tam tersine genç yeteneklerin önünün açık olduğu, yıldızlarla, futbol işçilerinin iç içe olduğu bir takım. Oysa aristokraside bireyler alt tabakadansa yükselmelerine olanak yoktur. Galatasaray’ın şans vererek yetiştirdiği ve süper yıldız yaptığı futbolcuları bir kere daha hatırlayalım..."""

ee bu kötü bişey değil ki şimdi :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 19:04 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Ben yazınca illa kötü mü olmasını bekliyorsun :) Yazı tamamen doğru bir yazı bence, onun için koydum..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 19:08 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Zatan orada kötü birşey denmemiş ki.:D Teorinin tutmadığı belirtilmiş sadece. Yoksa çoğu takımın yapamadığı birşey, ülkenin önemli eksiklerinden.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Şub 2009, 19:15 
Kullanıcı avatarı

ne biliyim oğlum senin gibi at gözlüklü adamdan ne beklenir gözümüzün gördüğünden bile şüpheye düşürüyorsun insanı.. aynen böyle bi anımız bile var :D gördüm diyorum yok diyordu :D

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 117 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git:  
who's online