Yahu benim hakkaten aklımın almadığı şeyler var.. 2 kupa zehir edilmiş de, mutluluğunu yaşayamıyormuşuz da vs. vs. İzin verin de buna biz karar verelim ya

Şampiyonluğun mutluluğunu yaşayan bizsek, keyfimizin kaçıp kaçmadığını söyleyebilecek olan da biz Beşiktaşlılar değil miyiz? Kendi adıma ve gözlemlerime dayanarak Beşiktaşlı'ların yüzde 90 gibi bir kesimi adına konuşuyorum ki, haziran ayında yaşanan gelişmelerin hiçbiri bizim sevincimizi, mutluluğumuzu zerre kadar gölgeleyememiştir.. Bazı kesimler, bunu böyle göstermek için yırtınma görevini üstlenmiş durumdalar, zira fb'lisi gs'lisi biliyor ki kendilerini olduğundan daha büyük göstermenin yolu Beşiktaş'ı daima daha küçük gibi göstermeye çalışmaktan geçiyor

Beşiktaş'ın eze eze 2 kupa birden alıp zirvede bitirdiği bir sezondan sonra dahi ortak çalışmalar şimdiden başlamış durumda.. 3 gün önce verdiği sözleri yutacak kadar haysiyetsiz bir adamı almamışız, bu mu bizim mutluluğumuzu bozacak?

Bütün sezon başımızı ağrıtan, sakatlandığında sevindiğimiz, oynadığında yüreğimizi ağzımıza getiren, yetmezmiş gibi Beşiktaş kaptanlığı gibi bir görevi yürütmesiyle kahrolmamıza sebep olan, son çifte kupada da en az payı olan oyunculardan olan Gökhan Zan'ı rakibimize bırakmak mı bizim keyfimizi kaçıracak?

İşin acı tarafı Gökhan'ın bizi tercih etmemesiymiş, bak sen!

Ulan o kim oluyor da tercih ediyor? Gökhan denen kazmayı tercih etmeyen biziz, yoksa kaptanlık yapan, senelerdir oynayan bir adamı kolayca bırakır mıyız hemen? Adam gibi bir topçu olsa opsiyon hakkımızı kullanmaz mıyız? (Unutulduğu falan da medyanın palavrası, yine o bazı kesimler de bu palavranın üstüne atlamış hemen! Böyle bir şey mümkün olabilir mi yahu?) Gökhan Gs'ye gitti, her büyük takım arasındaki futbolcu transferinde bir karmaşa yaşanır, bu transferde ortalığı ayağa kaldıran görebiliyor musunuz? Aksine bizim camianın hemen hemen tamamı göbek atacak nerdeyse

Adam utanmadan takımdaki en yüksek parayı alan adamlarla kendini kıyaslayıp, "benim ne eksiğim var, ben de istiyorum 1,5 milyon dolar" falan diyordu.. Bu adama kapıyı göstermekten daha akıllıca olan tek şey, bu salaktan para kazanabilmek olurdu.. O treni de kaçırdık zaten, yönetimimiz o kadar basiretli olsa şimdiki Yusuf'tan dolayı kaybedilen 1 milyon doları da kaybetmezdik..
Ha o konuya da değineyim lafı gelmişken.. Evet, Yusuf transferinde göndereceğin adamı ikna etmeden transferi gerçekleştirmeye kalkarsan, Aydın da klasik mazlum Anadolu topçusu gibi davranmayıp hakkını yedirmez ve şimdi eşek gibi bursaya 1 milyon doları ödemek zorunda kalırsın.. Bu tamamen Demirören yönetiminin acizliğidir, burasını tartışmıyorum..
Lakin herkesin Yusuf'un geldiği zaman ortalığı ayağa kaldırmasını hatırlıyorum da (ki ben de başta tepki gösterenler arasındaydım) Yusuf'un 2 kupanın kazanılmasındaki büyük payını hep beraber izleyip g.t olanlar da biz olduk.. Bu durumda böylesine faydalı bir ara transfer için verilen bu paraya değer mi, bence değer.. Aynı zamanda Holosko transferi de iyi bir örnek, ilk geldiğinde "5 milyon dolar bu adama verilir mi" yaklaşımını gösteriyordu bütün çokbilmişler.. Ama bu sezonki başarılarda en büyük pay sahiplerinden biri de Holosko oldu, artı olarak yaşından dolayı avrupaya iyi bir paraya satma şansımız da var.. Satmasak bile takıma yaptığı katkılarla maliyetini karşılıyor.. Yusuf, Ernst, Holosko gibi adamlar sayesinde şampiyonlar liginden gelecek gelire hak kazanmadık mı? Demekki yönetimin yaptığı doğru işler de olmuş.. Nasıl yanlış olanlarda yönetimi yerin dibine sokuyorsak, doğrularda da hakkını vermemek art niyetlilik olur..
Bu arada Gs'nin son derece akıllıca (!) hamlelerini de gülerek izlemekteyiz.. Takımdaki en formda, en gerekli oyunculardan Servet'i gözden çıkartıp, yerine rakip takımın illallah dedirten bir kazma defans oyuncusunu koymak inanılmaz mantıklı bir hareket, başarılı rotasyon çalışmanızı kutluyoruz

Ama pardon, Gökhan gibi onlarca kez milli takıma seçilmiş bir oyuncuyu bonservis vermeden almak çok akıllıcaydı dimi, unutmuşum.. Sabri'nin nerdeyse seçilme rekoru kıracağı bir milli takımdan bahsediyoruz

Biz onu bonservis vermeden almış olsak ne derdiniz acaba! Neyse, belli ki bizim maçları pek seyretmemişsiniz, ne kadar akıllıca hareket ettiğinizi yeni sezon başladığında kendiniz görebileceksiniz!

Yaz yaz bitmiyor, hırsımı alamıyorum

Neymiş, rakibimiz eksiğini kapatırken biz tatil yapıyormuşuz.. Yahu tatili en çok hakeden bizim hocamız, bizim oyuncumuz.. Siz alsaydınız iki kupayı, siz yapsaydınız fazladan tatili.. Şu an çalışmaya erken başlaması gereken iki takım Fb ve Gs'dir, zira 4. ve 5.liği kendileri paylaştılar

Bir de bunlar der ki biz Beşiktaş'ın aldığı kupalara saygı duyuyoruz! Tabii tabii çok belli saygınız, lig biter bitmez başladınız ayak oyunlarına:) Biraz susun be kardeşim, en azından lig başlayana kadar çifte kupamızın hatırına biraz meydanı bize bırakın be, sonrasında zaten medyayla kolkola yine ilk sayfalar sizin olacak, tabii biz yeni kupaları kazanana kadar

Son olarak şu Gökhan Zan'ın resmi siteden silinmesi olayına gelelim.. Gs'nin de zamanında Uefa kupasını kazanan kadrodan Fatih Terim'in bulunduğu kısmı o dönemki yönetimin halt yemesi sonucu bi posterden mi ne kestiğini unutmuş değiliz.. Elbette kişiler kulüpleri temsil eder, ama bazı davranışlar da kişisel nedenlere dayanır.. Lakin nedense bunu bizim Demirören yönetimi yaptığında rezil olan Beşiktaş olur, Gs veya Fener yapınca kulübe maledilmez!
Bu yazdıklarımın tamamı genele yönelikti, şu son cümlemi ise Troy'a yönelik söylüyorum: Gs camiasının ne kadar kendini beğenmiş, ukala, diğerlerini küçümseyen bir yapısı olduğunu sen de bilen ve kabul eden bir adamsın.. Buna rağmen kendin de onlara gitgide benziyorsun ki, bu benim açımdan üzücü bir durum.. En azından senin kafanda aşırı fanatik olmayan bir adamın diğerleri gibi davranmayacağını, belli bir süre de olsa Beşiktaş'ın başarısını başka boş olayları bahane ederek gölgelemeye çalışmayacağını umuyordum, beni hayal kırıklığını uğrattın..
Şu ait olduğun camiaya bakıyorum da.. Nasıl saygısız, utanmaz, kendini beğenmiş bir camia bu yahu! Yazık lan!