geyik olsun gece gece

dünya liglerinde desteklediklerim,
ing: manu. arsenal chelsea batmaz. liverpool u hiç sevmem.
isp: real madrid. barça düşmanı değilim iyi futbola saygım var.
ita: anti juve. milan inter roma vs hangisi olursa olsun. özel sempati milan ama. çocukluğumun aşkı ne de olsa.
alm: anti bayern. yine kim olursa olsun. özel sempati leverkusen (neverkusen mi desek)
fra: hiç fark etmez sirk gibi lig zaten.
hol: psv. sempatik takım dünya devi bir markaya yaslanmış koca bi şehir vs.
por: porto. okyanus kıyısı huzur dolu olduğunu düşündüğüm bir şehir.
iskoç: celtic.
yun: panathinaikos. olympiakos ile rekabeti gs fb ye benzer ve gs burda pana dır. bu konuda çok güzel bi yazı vardı zamanında fourfourtwo da.
ukr: iki takımlı ligden tercihim turuncular. shakthar donetsk.
arj: futbol tanrısı diego maradona boca ya itse de river plate abi.
bre: palmeiras. adı güzel yaa
aklıma geldikçe devam edebilirim.
esas şundan bahsetmek istiyorum. bence bir insan yabancı bir takıma sempati duyabilir her ligde birisini takip edebilir yakın ya da uzak. ama delicesine taraftarı olunmasını anlamıyorum. tüm şu saydığım takımlar arasında bir numaram real madrid dir diğerleri birbirleriyle maç yapsalar cnm o an kimi isterse onu tutarım ama rakip kim olursa olsun real her zmn tutacağım ekiptir. maçlarını izlerken hop oturup hop kalktığımda olur. ama sonuçta ben türk üm her zaman türkiye de yaşadım ve bir türk takımının taraftarıyım (gs). ne kadar realli olabilirim ki? madrid li bir gençten farksız real i tutmak olanaksız bence. yapanlar varsa da abartıyorlar diyorum.. barça gelsin real e 4 çeksin napıyım yani.. fb 4 çektiğinde hissettiklerimi hissedemem ki.. uzun lafın kısası bir yabancı takımı sempatiden öte desteklemek, o takım ezeli rakibine yenilirse kudurmak filan bana biraz saçma geliyor. ha türk olsan da 10 sene ingiltere de yaşamışsındır maçlara gide gele resmen arsenal li olmuşsundur filan olabilir öyle şeyler.. neyse uzadı geç oldu tabi