"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Watchmen
İletiTarih: 15 Mar 2009, 17:02 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

86-87 yılları arasında basılan 12 sayıdan oluşan Watchmen yayınlandığı Soğuk Savaş Dönemi’nden fazlasıyla etkilenmiş bir çizgi roman. 85 yılında, Amerika ve Sovyetler Birliği’nin nükleer savaşın eşiğinde olduğu sıralarda New York’ta geçen hikayede, süper kahramanlar kostüm ve maskeleriyle günlük hayatın bir parçası olarak halkın arasında yaşamaktadırlar.

Kendilerine atfedilen “süper-kahraman” tanımının aksine, ironik olarak süper güçleri olmayan bu kahramanlar, kanunlara bağlı olmadan kendi çabalarıyla adaleti sağlamaya çalışmaktadırlar.

Eski arkadaşlarından birinin öldürülmesi üzerine, cinayeti araştırmaya başlayan Rorschach, aslında bu olayın süper kahramanlara yönelik çok daha büyük bir komplonun başlangıcı olduğunu düşünmeye başlar. Bunun üzerine, bu komployu engelleyebilmek için, dağılmış olan eski takımını bir araya getirmek için çalışacaktır.

Çizgi romanın Dave Gibbons ve V for Vendetta'nın çizeri Alan Moore tarafından çizildiğini de belirtelim. Her ne kadar Alan Moore diğer uyarlamalar gibi bu filme de karşı olsa da. Çoğu yorumda da böyle geniş kapsamlı bir çizgi romanın perdeye yeterince aktarılamayacağı söyleniyordu.

Konunun genel itibariyle gayet güzel olduğu bir gerçek, biraz Amerikan propagandası koksa da. Çizgi roman havası çok iyi yakalanmış filmde. Perdeye aktarma sorununu çözmek için filmi bayağı uzun tutmuşlar. 163 dakikalık bir süresi var. Olayın temelini aktarmak için zaman zaman temponun düşmesine yol açmış bu da. Yine de eksik kalan yerler var, üzerinde yeterince durulmamış olaylar mevcut.
Fazla fantastik olaylara kaçmayacağını düşünerek merakla bekliyordum filmi. Filmde bu türde bir karakter var zaten, fakat bu bile yetmiş istemediğim kadar fantastik olayın yer almasına. Rorschach karakterini çok beğendim, sesi bile çok karizmatik.
Müzik-sahne uyumu bazı yerlerde sağlanamamış, göze batıyor.
Beklediğim gibi olmasa da izlenebilir bir film olmuş.

7/10

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İleti başlığı: Re: Watchmen
İletiTarih: 16 Mar 2009, 21:40 
Kullanıcı avatarı

büyük beklentiyle gitmiştim filme, biraz hayal kırıklığına uğradım. çok kötü bir film değildi ama iyi bir film de değildi. sıkıcıydı film, tempo tutturamamışlar. bir süperkahraman filminden insan biraz daha çok aksiyon bekliyor, en azından ben beklemiştim, bulamadım beklediğimi. belki de çizgiromanını okumak lazımdı izlemeden önce. ama olmamış film, izlenebilir; izlenmese de bir şey kaybedilmez.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 25 Mar 2009, 22:28 
Kullanıcı avatarı

http://tardinibufe.blogspot.com/2009/03 ... chmen.html bu arkadaşımız spor manyağı olduğu kadar çizgi romanlar konusunda da uzmandır. onun watchmen yazısı. tamamını merak eden okur.. esas vendetta kısmı ilgimi çekti. buraya alıyorum vendettacılar. :) beğenmemiş kendisi.

Bu güzel abinin V For Vendetta'sını uyarladılar sinemaya.. Wachowski biraderler James McTeigue denen bir kifayetsizin eline bu güzelim başyapıtı verip, V'nin müthiş repliklerinden oluşan uzun, anlamsız bir senaryoyla içine ettiler bu çizgi romanın.. Sinemada izleyip beni sinirden daha çok çileden çıkarmış bir film var mıdır bilmiyorum ama V For Vendetta'yı izlediğim güne lanet ederim hala.. Ha sorsan o film günümüz gençliğinin en favori filmlerinden biridir.. 10 numara bir hikayeden, 10 numara bir karaktere sahip bir çizgi romanın içine etsen bile sinemada öyle görkemli bir şekilde yansıtıyorsun ki izleyenler hasta oluyor.. V'nin o müthiş, incelikli planı mahvolmuş, Evey tek boyutlu saçma bir karaktere dönmüş umrunda değil kimsenin.. V'yi bir konuşturdu Wachowski'ler, herkes mest.. Bir de "devrim" içine girince hikayenin bizim gençlerin hayatında izlediği en iyi 10 filmin içine girer V For Vendetta.. Onlara ben gidip şunun gerçeğini okuyun da, Alan Moore gibi Wachowski'lere ve McTeigue çömezine idiots diye bağırın derim ama kar eder mi bilmem.. V For Vendetta'nın başarısızlığı ve Moore'un hikayelerinin uyarlanamazlığı sonrasında bu film hakkında da şüpheler vardı tabii ama 300'le bence başarısını kanıtlamış Zack Snyder işin içine girince umutlanmıştım.. Pek boşa çıkmamış..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Mar 2009, 22:46 

çizgi romanı yakın zamanda alacağım,bayağıdır aklımda... çok şahane bir yapıt olduğunu duymuştum... yazıyı yazan arkadaşın fikirleri hakkında kesin tespitlerde bulunmamız elbette güç ama ben o arkadaşta çizgiromanın çok özel bir yeri olduğunu düşünüyorum... yoksa böylesine bir filme bu kadar bok atmaz... ve ne olursa olsun,filmin 10 numara olduğu gerçeğini değiştiremez bence... ha çizgiromanı okuduğum zaman elbet filmden çok daha iyi olduğunu düşünebilirim ama olayı iyi tartmak lazım... kalınca ve kelimelerin ağırlıkta olduğu uzunca bir yazılı çalışma bir tarafta,120 dakikalık bir görsel çalışma da bir tarafta... uyarlamaysa elbette kısmalar olacak... neyse yahu herkes izlediği zaman oluşturur film hakkındaki düşüncelerini...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Mar 2009, 15:27 
Kullanıcı avatarı

Çizgi romanı ben de okusaydım belki de ben de beğenmezdim V'yi. Ama okumadım. Arkadaş da bu pencereden bakamamış anlaşılan. Çizgi romanı okumayan birisi nereden bilsin Evey'nin diğer yönlerini, nereden anlasın tek boyuta indirildiğini? Ama krts'nin de dediği gibi çizgi romanı çok seviyor anlaşılan. Yoksa gerçekten de bu filmi bu kadar ağır eleştirmezdi.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 27 Mar 2009, 20:18 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Uyarlama olayından ne beklendiğiyle alakalı hayal kırıklığına uğramak yada uğramamak. Eseri filme alacak kişiler herşeyi, her detayı yansıtamaz perdeye, belli standart bir süre sınırı içinde konu bütünlüğünü bozmadan yansıtmaya çalışıyorlar. Bu yüzden de çizgi romanda olan her sahne filmde olmaz zaten, ana konuyu çok etkilemediği sürece yapılması gerekli birşey bu. Çizgi romanı okumadım ama filmde konu bütünlüğü ve akıcılık bakımından tek bir aksaklık olmaması işin başarılı olduğunun göstergesidir bana göre. Olaya böyle bakıldığında "V for Vendetta"yı mükemmel bir film olarak karşımıza çıkardılar diyebilirim. Sitede izleyip de beğenmeyen çıkmadı sanırım, onlar da diyebilir.:D Yani bu tarz filmlere eleştiri yaparken biraz eserin dışında da düşünmek gerekiyor mecburen.
krts ve E.C.R.nin de belirttiği gibi çizgi romanı çok beğenmenin getirdiği düşünce de eleştirinin dozunun artırılmasına neden oluyor.

Geçenlerde göz atmıştım "V for Vendetta"nın çizgi romanına. Çizimleri pek de hoşuma gitmemişti ama almayı düşünüyorum bir ara.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz