ulan en önemli başlık yok sitede hala konuşuyorum utanmadan.. neyse açalım şimdi.
en sevdiğim süper kahramanın en mükemmel filmi.. (sonunda gözlerim doluyor itiraf ediyorum..)
filmle alakalı ya da batman, joker den alfred e kdr tüm karakterlerle alakalı geyik serbest buyrun. devam filmiyle alakalı haberleri de burda konuşabiliriz..
mesela alfred hiç üstünü değiştirmez mi, laz ziya nın adamı orhan dan beter
şaka bi yana. film muhteşem, sapığıyım.. merhum heath ledger dan öyle bir performans ki bi 20 sene kimse joker i oynamaya cesaret edemez.. ölümü yüzünden onla alakalı hiç malzeme yok dvd de o da üzücü.. doğru bi davranış aslında üstünden prim yapar gibi görünmek istememişler ama insan çatlıyor ya çıkarılan sahne ya da röportaj görmek için.. müziklerde harika bence..
superman ilk süper kahramandır adı üstünde ve her yönüyle çok klasiktir. beni çeken hiç bir tarafı yok..
spiderman çoluk çocuk işidir benim için.. e hulk olsun x men olsun fazla derinliğe sahip değiller benim gözümde. düşmanları da hiç çekici değil hiç birinin..
ama batman favorimdir. karanlık atmosferi dışında normal bi insan olması hoşuma gider. uçamıyor ya da gözünden ateş çıkmıyor. bol para ve teknoloji ile bi işler yapıyor. özel yeteneklerle donatılmamış.. ayrıca karakteri de kusursuz değil. kendiyle çelişkileri var, iç dünyasında pek mutlu sayılmaz..
bütün şehri kurtarsa bile sevdiği kadın onu reddediyor daha ne olsun!
sonra belki de tüm zamanların en kıyak kötü adamı joker başta olmak üzere düşmanları. çift surat, kedi kadın, penguen, bilmececi..
bu film çok fena yerde kaldı. üçüncü film şart.. 2 iğrenç filmle berbat olan seriyi ayağa kaldırmakla kalmayıp tim burton ın batman lerini rahmetli ledger la tarihe gömen nolan süper bi finalle üçlemeyi yapmalı.. 2011 e kdr beklemek bile zor geliyor

bu belki de kanlı canlı şahit olacağımız en muhteşem üçleme olacak kişisel sinema tarihimizde..
o dikkatli bir koruyucu.. sessiz bir nöbetçi.. o kara şövalye!!
(dıııııı dın dın dın müzik girer...)
ayrıca eyy akademi! oscar vermezsen allah belanı versin