C.Troy yazdı:
carlito izlemek zorunda bence.
kv nin ülkeyi sarstığı bizim de bayıla bayıla izlediğimiz zamanlarda bi oyuncu ya da yönetmen çıkıp "ben hiç izlemedim" diye bikbik yaptığında ne kadar kızardık ve saçma bulurduk. ortalık inliyor ya nasıl izlemesin. izleyeceksin bence işin bu bi de senin.. şu anda bi oyuncu, yönetmen, senarist çıkıp "yaprak dökümü ne hiç izlemedim" falan derse onu da eleştiririm. recep i de izlemeli 3 maymun u da. o sektörün insanları için özellikle böyle düşünüyorum. hele cem - şahan ekseninden bakarsan bi avuç adam var komedi de, gidip bakmalısın bu herif ne yapmış..
cem yılmaz hep türkiye de tarkan genelde uzaklarda.. böyle bi farkları var.. ama tarkan gibi davranmalı bence cem. tarkan kimseyle polemiğe girmiyor ne laf atsalar da bulaşmıyor. çok sıkışırsa iki sempatik cümleyle geçiyor. böyle yapınca işinde 1 numara bi kimse olarak mevkine daha yaraşır davranıyorsun.. ("vay tarkan mı 1 numara türk popunda?" diye girişmeyin o ayrı tartışma)
Belli bir açıdan katılıyorum, bir insan bir sektörde yer tutuyorsa o sektörün her ürününü takip etmesi gerekir, bu sadece oyuncular için değil her meslek için geçerli.. Ama şöyle bir şart ararım, o ürün gerçekten o işin bir parçası olmalı.. Yani Türkçesi; Cem Yılmaz kendi yaptığı türden filmleri takip etmeli, lakin o iş gerçekten bir "film" olacak herşeyden önce.. Recep İvedik film değildi ki, Leon'un da dediği gibi skeçler bütünü gibi bir şeydi.. (2. film öyle olmayabilir, izleyince anlayacağız)
Cem Yılmaz ise eşek yüküyle para kazanmasına rağmen asıl derdi gerçek filmler yapmak olan, sanat adına kendi tarzında bir şeyler üretmeye çalışan bir adam, Şahan gibi yeteneğini bir kenara bırakıp paranın peşine düşmüş değil yani.. Bu durumda da sinemaya saygısı olan herkes gibi o da filme tepki gösteriyor haliyle, ha kimi bunu kıskançlık olarak nitelendirebilir, komik duruma düşer, ayrıdır.. Bir de benim tahminim Cem aksini söylese de mutlaka izlemiştir o filmi netten falan, izlemeden bu kadar dalga geçeceğini hiç sanmıyorum..
Toparlayacak olursam, son paragrafına katıldığımı söyleyebilirim.. Zaten Cem Yılmaz basının falan birbirine düşürme oyununa gelecek bir adam değil, ne yapıyorsa bilinçli yapıyor, ama kendine olan güveni bu polemiklere dahil olmasına neden olmamalı.. Sen zaten alanında rakipsizsin abicim, hatta dünya çapında bir komedyen zekasına ve yeteneğine sahipsin, bırak isteyen istediğin yapsın, haketmediği ilgiyi de görecekse görsün, zaten bu memlekette adalet denen bir şey mi var?