"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 49 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Recep İvedik 2
İletiTarih: 17 Şub 2009, 03:53 

yahu sorunum olan noktayı genel olarak anlatmışım zaten,neden her haltı direkt olarak üstüne alınır insanlar..? rahat olun işte,bu kadar basit...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 03:57 
Kullanıcı avatarı

şu sorunu da anlamadım gitti. önceki sayfanın son mesajı neden aynen diğer sayfanın ilk mesajı oluyor...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 04:55 

yahu sorunum olan noktayı genel olarak anlatmışım zaten,neden her haltı direkt olarak üstüne alınır insanlar..? rahat olun işte,bu kadar basit...

:D Üstüme alındığım olmamıştı ama bu mesaj ile senin alınmış olduğunu anladım krts kardeşim. Mesajımda da dediğim gibi, kaldı ki beğenmeyen birisi olarak, siz beğenmeyenlerin kendisini elitis olarak lanse ettiğini, ya da öyle olduğunu söylerseniz zaten beni direk mevzuya müdahil etmiş olursunuz. Kısacası kişiye değil ama konuya mugayır mesaj yazılırsa karşıt düşünceye sahip kişiye de cevap hakkı doğar ki bu da kişisel bir alınma mevzusu değildir :D O yüzden bende onu diyorum zaten, gülen güler gülmeyen de gülmez. Ayrıca Recep İvedik Tatil de denen filmi korsan dvd (gişe de para kazanmıştı zaten, orjinal almaya değer görmedim ayrıca, sudan bir sebep işte) ile izledim ve de beğenmedim. Zaten bunun üzerine ikincisi için yorumda bulunma hakkını kendimde buldum. Söylediğim gibi rahatım, olayı kişisel baza indirgemedimiz sürece de rahat kalacağım, çünkü benim gişe kaygım yok. Varsın Recep İve-dick (af buyrun ama bu isim buradan türemiştir, sizlerde bilirsiniz zaten) 10 milyon izlensin, derdim gişe değil kalite (kaliteden çok anladığımdan değil, kaliteye de vakit ayrılması gerektiğini düşündüğümden).

Samimi duygularımda herkeze iyi seyirler dilerim, lütfen kişisel olarak da algılanmasın. Zira krts arkadaşımı sevdiğimi ve saydığımı kendisi de bilir...

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 09:52 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

bu filmi her izleyen nasıl ki komediden anlamıyor diyemiyorsak izleyemenler içinde; elit olmak için kasmayın gibi ucuz söylemlerde bulunmak doğru gelmiyor şahsım adına.

Bu cümleye tamamen katılıyorum..
Ben ilk filmi aylar sonra indirip izlemiştim, 2. filmi ise hatır için sinemada izleyeceğim.. İzledikten sonra film hakkında konuşurum..

Bir de Troy'un son dediğine cevap yazamadan duramadım, Cem Yılmaz tam zamanında çıktı Var mısın Yok musun'a, Şahan'dan ne kadar üstün olduğu, ne kadar kıyaslanamayacak derecede daha iyi olduğunu tüm halka gösterdi :) Şahan da Cem'in tüm kendinden aşağıda kalan rakipleri gibi kendi yetenekleri doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışan, saygı duyulması gereken bir komedyendir.. Ama Cem Yılmaz ile kıyaslanamaz, hiçbir rakibinin kıyaslanamayacağı gibi.. Cem'e tepki gösterilen konuyu anlıyorum, zaten O'nun hatası da Şahan'ı muhatap alıp cevap vermesi, oysa hiç cevap vermeye bile tenezzül etmemeliydi..

Neyse şu dağ ile fareyi kıyaslama gafletini bir kenara bırakalım da filmden bahsedilsin biraz, giden varsa yorumlarını bekliyoruz ;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 12:19 

öyle olmaz işte... hatası cevap vermeye tenezzül etmesiymiş =) kendisi aşmış biri buna kimsenin itirazı yok zaten... 1 numara olduğunu da zaten kabul ediyor ama durduk yerde recep'i küçümsemesine hiç gerek yoktu... ki şahan da röportajlarda bu konuyu direkt olarak geçiştirmeye çalıştı bir iki ufak esprili cevap dışında... yani bilmiyorum bir de sert konuşup artistlik yapsaydı neler diyecektiniz =) cem yılmaz işine baksın sonuçta,biz onun ne konumda olduğunu biliyoruz da onun başkalarına laf edip ben bu seviyedeyim demesine gerek yok ki... işte onur ünlü'nün devamlı gişe yapan filmlere bok atmasına benziyor... önce karşıdakine bok atacağına aynı izleyici kitlesinden beslendiklerini anlamalı insanlar...

dipnot : her dediğinin kabul görmesini isteyip,daima son mesajı yazmış olmayı istemek gibi hareketler rahat olmak değildir,hele ki elit,rahat,kasma gibi kelimeleri neden niçin kullandığım aşikarken,net şekilde belirtmişken...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 12:59 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

evet bunu savunuyorum, tenezzül etmemeliydi cevap vermeye, tek hatası buydu.. ha bi de şu var, aynı kitleden beslendiklerine inanmıyorum ben ;) cem yılmaz'ın kendine ait 3,5 milyonluk kitlesi var, şahan'ın ise 5 milyonluk.. zaten bu ülkenin en büyük sorunu da şahanın kitlesinin üstün olması :) arada ikisine de dahil olan kafası karışık kesimi ayrı tutuyorum..

ha bi de madem öyle neden tüm tartışmalarımızda son mesaj senden geliyor krts? :) aç bi bak istersen, hangimiz uğraşamam diye bırakmış her seferinde ve diğeri de galip çıktığını sanmış? bi kere de sen kasma, rahat ol ve son mesajı yazan olma, ne dersin? ;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 13:33 

yahu sana neden dipnotla laf çakayım ki ben direkt üstüne alınıyorsun,bu noktaları aşmadık mı daha..? her şeyi açık açık söylüyoruz zaten şurada kemik üçlü olarak... 2. paragrafını lütfen bir daha oku ve düşün tartışmalar nasıl başlamış nasıl bitmiş... benim mesajlarım ben son mesajı yazmış olmak istediğim için mi,yoksa önceden dediklerinin üstüne başka diyecek birşeyin kalmadığı için mi son mesaj olarak kalmış..? sen dedin + ben dedim - bitti işte... karşımdakinden ümidi kestim gibi cümleler de kullanma birşey diyeceksen lütfen...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 13:36 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

biz birbirimizi zaten biliyoruz dediğin gibi, üstüne alınma demene gerek yok, leon'a yönelik de konuşmuş olabilirsin, bu diyeceğimi dememe engel değil.. umudu kesmek dediğim ise söyleyeceğim şeyler bitmese de sürekli anlamlı veya anlamsız bir cevap geleceğinden emin olmamla ilgilidir, bu tarz durumlarda uğraşamam diye çekiliyorum ve genelde hep senle tartışmalarımızda böyle oluyor son dönemlerde, bunu demek istedim..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 13:39 
Kullanıcı avatarı

yo hiç alakası yok 3.5 milyonluk kitlesi falan yok. cem yılmaz halkın anlayamadığı sadece bir kesimin taptığı bir adam değil ki.. en cahil herifte "cem yılmaz ya muhaha" diye bayılıyor adama. filmine gidiyor hemen.. cem yılmaz a "2 numaralı komedyenimiz" diyen de görmedim. kesinkes 1.
"recep i izledim tebrik ederim şahan ı/beklediğimi bulamadım" dese biter giderdi. yok. kaç ay sonra lütfetti izledi (kim inanırsa). sonra handycam mi kullanıyor vs vs.

geçemiyorsan konuşmayacaksın işte o kdr. cem yılmaz demokrasiyi çok seviyor. yeter ki hep kendi partisi kazansın..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 13:57 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

lütfetti izledi ne demek ya? :) izlemek zorunda mı adam? ben de lütfedip izlediğimde çoktaan gösterimden kalkmıştı, o kadar gündemde kalınca sırf fransız kalmayayım diye zorla izlemiştim..
diğer konuda hemfikiriz, beğenmediysen beğenmedim desen yeter, polemik yaratmamış olursun.. ama adam kendine aşırı güvendiği için bazen böyle davranabiliyor, o kadar da kusuru olsun diyorum ben..
öte yandan biraz kıskanç olduğu kesin, kendi gösterisinde bile şunu söylemişti, "benim olduğum yerde insanlar başkasına gülerse sinir olurum!" biraz megalomanlık var yani :) neyse..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 14:52 

Bu mesajın yazdığım son mesaj olduğu belirterek konuya gireyim, derdimi tekrardan ifşa edeyim. Şimdi kim laf sokar, kim dipnot çakar beni pek enterese etmiyor açıkcası. Çünkü ben burada genel yorumlar üzerine karşı bir düşüncede ve yine kendi çapımda mesaj yazdım. Lakin bu durumu sanki sidik yarışına çevirdiğimi düşünenler oldu sanıyorum. Özellikle de bunu krts arkadaşımın yapmış olması kendi adıma bir üzüntü sebebidir. Katı ve koyu düşüncelerde olmayan birisi olarak da buna hakkım vardır sanıyorum (her mevzu da değil tabiki). Ben olabildiğimce nört oldum, ne asit ne baz, ph değerim uygundu yani. Demek istediğim; siz nasıl bu film hoşumuza gidiyor diyorsanız bende sinemasal açıdan baktığım zaman bu skeçler dizisine film diyemiyorum, komik bulmuyorum dedim ki gayet normal. Bu ikisi de gayet normalken; filmi beğenmeyenlere "halktan kopuk entel bozuntusu, pis elit" (bu platformda değil genel kanı olarak) demek kimsenin haddi değildir. Nasıl ki filme gülenlere kimsenin "buna bile gülüyor saf" deme hakkı olmadığı gibi. Tarafında olduğu ve sadece fanatiklik yaptığım bir Galatasaray vardır, gerisi için pardon ama ne gişe yarıştırırım ne de bayrak taşırım, düşündüğümü yazarım geçerim. Buna da izin verin lütfen, yoksa herkez aynı renkte çalıp gitsin.

Söylediğim gibi olayları kişisel boyuta indirgemeden yorum yazdım, yanlış yaptığımı da sanmıyorum...

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 15:30 
Kullanıcı avatarı

kv nin ülkeyi sarstığı bizim de bayıla bayıla izlediğimiz zamanlarda bi oyuncu ya da yönetmen çıkıp "ben hiç izlemedim" diye bikbik yaptığında ne kadar kızardık ve saçma bulurduk. ortalık inliyor ya nasıl izlemesin. izleyeceksin bence işin bu bi de senin.. şu anda bi oyuncu, yönetmen, senarist çıkıp "yaprak dökümü ne hiç izlemedim" falan derse onu da eleştiririm. recep i de izlemeli 3 maymun u da. o sektörün insanları için özellikle böyle düşünüyorum. hele cem - şahan ekseninden bakarsan bi avuç adam var komedi de, gidip bakmalısın bu herif ne yapmış..

cem yılmaz hep türkiye de tarkan genelde uzaklarda.. böyle bi farkları var.. ama tarkan gibi davranmalı bence cem. tarkan kimseyle polemiğe girmiyor ne laf atsalar da bulaşmıyor. çok sıkışırsa iki sempatik cümleyle geçiyor. böyle yapınca işinde 1 numara bi kimse olarak mevkine daha yaraşır davranıyorsun.. ("vay tarkan mı 1 numara türk popunda?" diye girişmeyin o ayrı tartışma)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 18:37 

filmi izledim... hala beğenmeyenlere direkt laf ettiğim konusunda ısrar edilse de,ki bunu yine rahat olunamamasına bağlıyorum... beğendim filmi... ilk film yetersizdi teknik açıdan ama güldürmüştü,o da yetmişti... bu film iki yönden de daha başarılı... amacına fazlasıyla ulaşıyor... zaten film başlarken recep ivedik yazısının pat diye çıkıp recep'in yan bakış pozunun ekranda belirmesiyle ben dahil herkes kıkırdamaya başladı,moda anında giriliyor yani... sürenin kısa olması zaten bir artıyken temponun da hızlı olması izleyiciyi yormuyor... film öncesi 25 dakika reklam izlemiş olsanız bile anında bu olumsuz gelişmeyi unutuveriyorsunuz... ilk skeçlerin birleşimi gibiydi,bağlantı pek yoktu ama bunda bu sorun da halledilmiş,daha derli toplu olmuş... çok uzatmaya da gerek yok... zaten film boyu sırıtıma halinden uzaklaşamadığınız için çene kaslarınız ağrıyorken "kopuş" vaziyetlerinde vücudunuz rahatlıyor,geriliyorsunuz... böyle birşey işte Recep İvedik 2... 5 milyon diyorum ve ayrılıyorum,istiyorum da...

dipnot : AROG'u da çok beğenmiştim ve desteklemiştim...

dipnot 2 : başıma birşey gelmeyecekse Recep İvedik 2'i "herkese" tavsiye ederim...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 21:09 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

carlito izlemek zorunda bence.

kv nin ülkeyi sarstığı bizim de bayıla bayıla izlediğimiz zamanlarda bi oyuncu ya da yönetmen çıkıp "ben hiç izlemedim" diye bikbik yaptığında ne kadar kızardık ve saçma bulurduk. ortalık inliyor ya nasıl izlemesin. izleyeceksin bence işin bu bi de senin.. şu anda bi oyuncu, yönetmen, senarist çıkıp "yaprak dökümü ne hiç izlemedim" falan derse onu da eleştiririm. recep i de izlemeli 3 maymun u da. o sektörün insanları için özellikle böyle düşünüyorum. hele cem - şahan ekseninden bakarsan bi avuç adam var komedi de, gidip bakmalısın bu herif ne yapmış..

cem yılmaz hep türkiye de tarkan genelde uzaklarda.. böyle bi farkları var.. ama tarkan gibi davranmalı bence cem. tarkan kimseyle polemiğe girmiyor ne laf atsalar da bulaşmıyor. çok sıkışırsa iki sempatik cümleyle geçiyor. böyle yapınca işinde 1 numara bi kimse olarak mevkine daha yaraşır davranıyorsun.. ("vay tarkan mı 1 numara türk popunda?" diye girişmeyin o ayrı tartışma)

Belli bir açıdan katılıyorum, bir insan bir sektörde yer tutuyorsa o sektörün her ürününü takip etmesi gerekir, bu sadece oyuncular için değil her meslek için geçerli.. Ama şöyle bir şart ararım, o ürün gerçekten o işin bir parçası olmalı.. Yani Türkçesi; Cem Yılmaz kendi yaptığı türden filmleri takip etmeli, lakin o iş gerçekten bir "film" olacak herşeyden önce.. Recep İvedik film değildi ki, Leon'un da dediği gibi skeçler bütünü gibi bir şeydi.. (2. film öyle olmayabilir, izleyince anlayacağız)
Cem Yılmaz ise eşek yüküyle para kazanmasına rağmen asıl derdi gerçek filmler yapmak olan, sanat adına kendi tarzında bir şeyler üretmeye çalışan bir adam, Şahan gibi yeteneğini bir kenara bırakıp paranın peşine düşmüş değil yani.. Bu durumda da sinemaya saygısı olan herkes gibi o da filme tepki gösteriyor haliyle, ha kimi bunu kıskançlık olarak nitelendirebilir, komik duruma düşer, ayrıdır.. Bir de benim tahminim Cem aksini söylese de mutlaka izlemiştir o filmi netten falan, izlemeden bu kadar dalga geçeceğini hiç sanmıyorum..

Toparlayacak olursam, son paragrafına katıldığımı söyleyebilirim.. Zaten Cem Yılmaz basının falan birbirine düşürme oyununa gelecek bir adam değil, ne yapıyorsa bilinçli yapıyor, ama kendine olan güveni bu polemiklere dahil olmasına neden olmamalı.. Sen zaten alanında rakipsizsin abicim, hatta dünya çapında bir komedyen zekasına ve yeteneğine sahipsin, bırak isteyen istediğin yapsın, haketmediği ilgiyi de görecekse görsün, zaten bu memlekette adalet denen bir şey mi var? ;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 17 Şub 2009, 21:40 
Kullanıcı avatarı

iki şeyi aklıma getirdi yazdığın. birincisi şu recep film mi değil mi? basbayağı film.. hikayesi, karakteri, yan rolleri, başı sonu vs olan bir şey filmdir bana göre.. ne olacak ki pardon? skeç dediğin bi kaç dakika süren bi güldürü değil midir? ard arda skeçler sıralanmış dersek bunu çok sayıda komedi filmine uyarlayabiliriz niyetimiz eleştiriyse. kemal sunal a da deriz. ki diyene söverim.
hem burda konu bütünlüğünde sorun yok ki alakasız şeyler sıralanmamış..
film işte abi. bu bir film. godfather da film.. maskeli beşler de film. sana göre değildir.

cem yılmaz a sanat sevdalısı diyorsak o zaman şahan ı da 2015 de bi değerlendirelim. ciddiyim. o yıllarda hala recep mecep takılıyorsa eleştiririz. çünkü bu adam tv8 de farklı bi şeyler yapıyordu. boş herif değil. cem yılmaz skecinde bile oynadı. büyük paralar daha geçen sene gelmeye başladı ama.. kaymak yiyor şimdi.

cem yılmaz stand up ile erkenden çok büyük paralar kazandı. ferrari yi fiat palio gibi kolay alır oldu. şimdi sanat derdine düştü. iyi yaptı ama önce para.. herkes için böyle. normal de kızamam.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 49 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git:  
who's online