"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Nefes
İletiTarih: 24 Eyl 2008, 12:17 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_-V2aZAVsLE[/youtube]

‘Nefes’, Bir Yüzbaşının komuta ettiği 40 kişilik bir timin hikayesidir. 2365 metre yükseklikteki “Karabal” tepesinde bulunan bir röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bu 40 askerin görevlerini yerine getirirken yaşadıkları acıları, sevinçleri ve yaşam mücadelelerini anlatır.

Yönetmen: Levent Semerci

Senaryo: Hakan Evrensel, M. İlker Altınay, Levent Semerci

http://www.nefesfilm.com/

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 17 Ekm 2008, 16:11 
Kullanıcı avatarı

Merakle beklediğim bir film.. Resmi sitesinde 2008 yazıyor lakin aldığımda duyumlara göre 2009 mayıs da vizyona giriyor.. Bilmiyorum doğruluk payını.. Filmde tanınmış oyuncuların olmaması bence gayet iyi olmuş..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 13 Oca 2009, 21:54 
Kullanıcı avatarı

bi an önce girsin gösterime izleyelim çok umutluyum bu filmden inşallah yanılmam.. delip geçecek gibi..

hakan evrensel in güneydoğu'dan öyküler kitabı esas alınmış. o kitabı yıllar önce okudum. çok etkileyiciydi.. isimsiz kahramanları okudukça gözlerim doldu. her şeyden önemlisi o kadar gerçekti ki.. ve milliyetçilik pompalamak için kasmıyordu kitap, o yönden çok iyiydi.. dolduruşa gerek yok, biraz şerefin varsa biraz adamsan etkilenirsin zaten..

ve fragmanlarda bi o kadar gerçek.. sinemada kaç kişi varsa herkes donuyor adeta çıktığında.. bazı replikler,
"ıslık gibi bir ses duydum ondan sonra kafamı çevirdim..."
"ölmeyi yasaklıyorum!"
"oğlum uyursan ölürsün! sende ölürsün! sende ölürsün! uyursanız ölürsünüz! sen ölürsen herkes ölür!"

of ki of..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 13 Oca 2009, 22:49 
Kullanıcı avatarı

Engin Hepileri dışında hiç birini tanımıyorum şahsen. Engin Hepileri, daha evvel Emret Komutanım'da oynamıştı. Belirteyim dedim.
İyi bir projeye benziyor. Afişi de güzel yapılmış. Dvd'si çıktığında muhakkak alacağım. Sinemada karşılığını alır inşallah, diyeceğim ama almayacağı kesin. Bu tür filmlerin seyirci sayısı yüz, iki yüz bini geçemiyor maalesef.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 14 Oca 2009, 00:59 

bu filmi de karalamaya çalışan çok it çıkacaktır,sahip çıkmalıyız..!
ayrıca beklentilerimin boşa çıkacağını da hiç düşünmüyorum,zira fragmanlar çok etkileyici ve doyurucu...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 21 Oca 2009, 14:07 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Dün sinemada fragmanını gördüm ve şimdi daha bir heyecanla bekliyorum filmi, diğer filmlerin fragmanlarının aksine insanı heyecana sokuyor..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 26 Oca 2009, 23:33 

en kral sinemada izlenecek...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 27 Oca 2009, 09:53 
Kullanıcı avatarı

Herkes filmleri sinemada izlerken ben kendimi dvd'ye ayarlamış durumdayım. Bu dönem bir Gölgesizler'i, bir de Vali'yi sinemada izleyebileceğim. :( Gerisi dvd'ye.
Nefes'e de öyle olacak, halbuki çok merak ediyordum.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 10 Haz 2009, 14:14 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Eveet filmin yayına girmesine az bir süre kala artık arkalarda kalmasın istedim. Dün fragmanlarını göremedim sinema'da ama gelecek program afişleri arasında almış yerini.. Aklıma gelmedi ki sinema'da ki görevlilere sorayım, acaba hangi gün girecek diye? :headbang:

Neyse Eylül/Ekim 2008'den bu yana bekliyoruz, biraz daha bekleriz.

Ayrıca resmi site'de yenilenmiş, merak edenlere duyurulur. ;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 16 Haz 2009, 15:32 
Kullanıcı avatarı

beyazperde.com da çıkış tarihi 29 Ekim 2009 yazıyor. Daha çok bekleyeceğiz anlaşılan.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 12 Kas 2009, 13:06 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

İki hafta önce gitmiştim ama yorum yapmayı unuttum, şimdi yapayım biraz..

Yorum'da az da olsa spoiler vardır, filmi izlemeyenler için önemle duyurulur..

Öncelikle filmi beğendiğimi dile getireyim, çekimler, sesler ve çatışma sahneleri gerçekten güzel yapılmış. ( Bazı film ve dizilerdeki gibi silahlardan bir ışık çıkmıyor ) 2 sene gibi bir süre beklememize değen bir yapım olmuş, tebrik ediyorum Levent Semerci'yi.

Film malum sahnelerle başlıyor ve akıcılık olarak güzel şekilde gidiyor, içerik olarak çok fazla yorum yapmayayım. Spoiler'ı az vererek yorumumu bitireceğim.. Salon'da duygusallaşmayan kimse yoktu, bir ara herkes göz yaşlarına boğuldu. Askerlerin aileleri ile yaptığı ilk telefon görüşmesinde ise artık bende dayanamayarak yanaklarımdan süzülen göz yaşlarını sildim..

Aslında filmle ilgili çok söz etmeye gerek yok, beklediğim kadar iyi çıktı ve beni tatmin etti. Benim anlatmak isteyeceğim olay başka. Şimdi "Komutan" ile terörist "Doktor'un" konuşmaları herkesin dikkatini çekmiştir, terörist; " bizim dilimizi yasakladınız, dağa çıkmaya zorladınız" vs. gibi laflar ediyor. Bu konuları tartışmayacağım, bazıları gibi açılım türküsünü söylemeyeceğim.

Her defasında hep "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!" nağraları atıyoruz ama ortada elle tutulur bir olay görmüyoruz. Hep stat ve yürüyüşlerde falan bu sloganı atıyoruz ama yok işte, ortada somut hiç birşey yok. Hâlâ şehit haberleri almaya devam ediyoruz, hâlâ birilerinin evinin ocağı sönüyor! Korkarım ki yakında bu olayları kanıksayacağız ve tepki de vermeyeceğiz..

Birilerinin oğlu askere gitmezken benim Ardahan'lı, Ankara'lı, Hatay'lı, İskenderun'lu, Van'lı insanlarım asker'de şehit oluyor. Film'i dikkatli izleyin lütfen, Karabala Karakolu'na çok dikkatli bakın. Bakın bakalım orada ki Mehmetçikler bizden birileri mi yoksa başkaları mı? Gerçi birilerinin şehitlere "kelle" dediği bir ülkede yaşıyoruz, bunun üstüne daha ne bekleyebiliriz ki? Ama yine de umudumuzu kaybetmedik, filmin sloganı olan "vatan sağolsun" deyip geçeriz..

Tamam vatan sağolsunda bu ölenler niye sağ olmasın ki? 30 senedir hep kan akıyor, 30 senedir bir "şehitler ölmez, vatan bölünmez" türküsünü tutturduk ama ölüyorlar işte. Bu ölenler, canını ve kanını bu ülke için feda edenlerle bu ülke ayakta duruyor ama bu kadar ölüm ancak "Kurtuluş Savaşı'nda" olur. Benim veya benim gibi düşünen kişilerin artık şehit görmeye tahammülü yok!

Ben yeteri kadar zaten acı yaşadım ülke ve millet olarak, kim başa gelse hiç bir halt edemiyor. PKK 30 senedir bitmiyor, bitmesini geçtim artık muhattap alınıyor. Yazık, ne halden ne hale geldik.. Bir zamanlar ülkesinin varlığı için "Kurtuluş Savaş'ı" vermiş bir millet bu duruma düşürülmemeliydi.. Ayrıca filmin sonunda askerlerin söylediği o Emrah'ın şarkısı çok güzeldi ve çok anlamlıydı. Sanırım filmin en anlamlı sahnelerinden biri belki de en önemlisiydi..

Neyse;

Ölenler ve geride kalanlar için; Vatan Sağolsun!

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz