"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Ahmet Kaya
İletiTarih: 06 Mar 2009, 14:11 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Aslında bu başlığı açmayacaktım ancak dün gece Siyaset Meydanı'nı izledikten sonra açmaya karar verdim. Dünkü Siyaset Meydanı'nın konusu "Bir Veda Havası..." idi yani Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu için yapılmıştı...

Ahmet Kaya'yı çok eskiden beri bilirim, taa ki bu bilinme ilkokul zamanlarımda oldu. Daha birinci ikinci sınıfa giderken bile evde Ahmet Kaya kasetleri dinler o zamanlarda bir kaç şarkısınıda ezbere biliyordum. İlk teyp ve kaset arasında ki ilişkiyi Ahmet Kaya şarkıları ile gördüm, babam her zaman dinler bende evde tek kaldığımda açar dinlerdim. Tabii o zamanlar çocukluk bazı şeyleri bilmiyoruz, aklımız ermiyor.. Her neyse bir gün evde oturur tv izlerken bir Ahmet Kaya haberi girildi, haberde Ahmet Kaya konserinde Türk Bayrağı yere indirildi ya da indirtildi gibi bir haber duyunca o dakika Ahmet Kaya'dan inanılmaz derecede soğudum.. Aklımız biraz daha bazı şeylere erince babamla bir kaç kez konuşmaya başladım bu konuları ancak babam her zaman "bu ülkeyi en çok seven insanların başında Ahmet Kaya gelir, kendisi gerçek bir vatanseverdir" diye devamlı bana söyler dururdu. Bende tam aksini düşünür ve babama ben katılmıyorum vs. falan derdim ancak inandığım siyasi ideolojiyi irdelemeye, araştırmaya kalkışıyordum. Bazı siyasi ideolojiye yakın olan bazı şarkıcı ve sanatçıları vs. falan tanımaya başladım daha sonra araya gönül işleri girince şarkıları bana adeta ilaç gibi geliyordu. Her gün oturur dinler ve düşünmeye başlardım. Ahmet Kaya tam bir "Devrimci" diye tabir görüyor, belli bir siyasi ideolojisi var ancak ben hâlâ kendisini tam anlamıyla sevmiş değilim, aklımız bazı şeyleri eriyor ve görüyoruz. Benim için Ahmet Kaya çok iyi bir şarkıcıdır, gerçekten harika şekilde yorumlar.. Hele Yusuf Hayaloğlu'nun sözlerine inanılmaz derecede okur... Ama dedim ya kendisini hala sevebilmiş değilim, dünkü programda da Laiklik, Atatürk ve ülke için söylediklerini falan duyunca şöyle bir düşünmeye başladım. "Ulan bu adam gerçekten doğru söylüyor olabilir mi? Gerçekten Kemalizm'i benimsemiş mi?" ama dünden beri kararsız olduğum hala bazı noktalar mevcut..

1995 yılında Kemalizm ve Laiklik üzerinde söyledikleri sözler ilgi çekici ancak ne var ki ben tamamen Ahmet Kaya'nın yaptıklarını onaylamıyorum. Birde şu sözleride ilgi çekici;

Onlarla konuşmuyordum çünkü onlarla konuşamıyordum..Giyimleri başkaydı, konuşmaları başkaydı. Onlar gibi konuşmaya çalışıyordum. Mesela terziye gidip, onlar gibi pantolon diktirmeye filan başlamıştım. Terzinin yaptırdığı pantolonların üzerime uymadığını görüyordum. Onlara yakışıyordu bana yakışmıyordu. Bir kız vardı bizim okulda, herkesin bir aşkı vardır, çocukluk aşkı. Bir gün gittim dedim ki: "biraz seninle konuşak beş dakika, kaçıyorsun hep".. Bana dedi ki: Rica ederim. Öyle bir ağrıma gitti ki : Bende sana rica ederim dedim.. Ben o zaman anlamını bilmiyordum, yani onu bir küfür zanettim..

(...)

Benim hiç mercedesim olmadı. Şimdiki arabam mercedesden daha pahalı, jeep olduğu için gözüne batmıyor insanların. Salaklaşmamak lazım bunlar önemli şeyler, yani.. Biz insanların yoksulluğunu savunmadık, bizler yaşamımız boyunca insanların zenginliğini savunduk...Yani ben jeepe binsem mercedese binsem bunlar önemli şeyler midir? Ben tarihin yüklediği misyonu yerine getiriyor muyum bu önemli...Tam 30 sene aç yaşadım bu ülkede, 30 yıl boyunca..Bütün lokantaların kenarlarına gidip, o lahmacunların nasıl çıktığına baktım...Artık ben bu saatten sonra bunu yerim ve kimse bunu engelleyemez...

(...)

En son sözlerinden biri olan aşağıdaki sözleri yüzünden bu ülkeden uzaklaştı ya da uzaklaştırıldı...

Ben bu ödül için İnsan Hakları Derneği’ne, Cumartesi Anneleri’ne, tüm basın emekçileri ve tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Bir de bir açıklamam var: Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayımlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayımlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum.

Ancak şu şarkı sözleri herşeyi yakıp yıkmıştır, işte sırf bu sözler yüzünden bir insandan nefret edebilirsin hatta "vatan haini" dersin!...

"Kürdüz Ölene Kadar, Vallahi biz dostu özledik, Kürdüz sonuna kadar, Vallahi Apo'yu özledik"

Her neyse şimdilik bu kadarda bitirelim ve gelelim unutulmaz şarkılarına...

Acılara Tutunmak, Ada Sahilleri, Adı Bahtiyar, Adı Yılmaz, Ah Ulan Rıza, An Gelir, Arka Mahalle, Bahtiyar, Beni Bul Anne, Birazdan Kudurur Deniz, Mahur Beste vs. vs.

Daha bir çok şarkısı var ancak yazmaya çok üşendim. :) Aklıma geldikçe o güzel Yusuf Hayaloğlu'nun yazdığı şiirleri eklerim..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İleti başlığı: Re: Ahmet Kaya
İletiTarih: 06 Mar 2009, 14:21 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Ahmet Kaya konusunda insanlar her zaman duygusal davranıyor sanatındaki başarısından dolayı, konduramıyorlar bazı şeyleri.. Ama bu konuda pek tartışılacak bir şey göremiyorum ben, herşey çok açık, gözün gördüğü kulağın duyduğu öyle çok şey var ki.. Ahmet Kaya benim gözümde haindir ve malesef öyle kalacaktır.. Şarkılarının güzel olması umrumda değil, Kıvırcık Ali'den de dinlerim ben "Nereden Bileceksiniz" şarkısını ;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 06 Mar 2009, 14:50 

sesi,yorumu harika olabilir,bu çok ayrı bir konu... ancak bu onun pkk yandaşı olduğu gerçeğini değiştirmez... göz gördüğünü söyler,başka detaya da gerek yok zaten... deyişleri,yaptıkları malum... asıl delirdiğim nokta ise ; insanların,gerçek kimliklerini açıklamadan,sanki onun sırf sanatına hayranmışçasına savunmalarıdır... sözlükte de var böyle bir sürü tip... ne bok olduklarını biliyor olup ama bunu mertçe söyleyemeyip,ahmet kaya'yı eleştirenlere kafatasçı,ırkçı vs söylemlere bok atmaya çalışanlar vs... uzatmaya gerek yok... isteyen yine kafatasçı desin,faşist desin ot desin bok desin... ölmüş kalmış umrumda da değil yani... sevmedim,sevmiyorum...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Mar 2009, 15:47 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Az önce buraya üye olmayan ama arada yazılanları okuyan bir arkadaşım sen Ahmet Kayacımısın gibi ters ters laflar etti. Yazdıklarımdan bunlarmı anlaşıldı bilemiyorum ama beni bilen bilir, Ahmet Kaya'yı sevmediğimi yazıda da belirttim ancak arkadaş öyle bir yorum mu çıkarmış nedir hiç yakıştıramadığını söyledi..

Bende yukarıda iki kişinin yorumlarına katılıyorum ve tekrar ediyorum, sev-mi-yo-rum!...

Sakın ola ki Ahmet Kaya sempatizanı olduğum sanılmasın, yanlış düşünmeyelim...

Nefret edilmesini sağlayan tek cümle bile yazdım bırakın diğer yaptıklarını, "Kürdüz Ölene Kadar, Vallahi biz dostu özledik, Kürdüz sonuna kadar, Vallahi Apo'yu özledik" sözü bile vatan haini damgasını yapıştırmama yeter ancak tekrar ediyorum bu zihniyetten asla ve asla değilim..

Ulan biz belki başkaları tepki gösterir diye düşünürken en yakınımlarından bu kadar tepki çekeceğimi ummazdım... :)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 06 Mar 2009, 15:49 
Kullanıcı avatarı

bi de o tipler sevmeme hakkını bile çok görüyor insanlara seveceksin yoksa faşistsin.. e sen şimdi çok mu demokratsın? ben sevmediğim zottirik tipler için derim "ya sevmiyorum ama şarkıları güzel" diye.. mesela ne biliyim "hande yener i sevmiyorum ucube bile diyemem o derece aşağıda bir kadın ama şarkılarını dinliyorum". çoğu eski şarkıları tabi. ama bir ahmet kaya bir soad için diyemem onların durumu farklı. kendini de müziğini de şarkı söylerken sesindeki terörist tınıyı da sevmem.
mezarında dikine dursun..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Mar 2009, 16:28 
Kullanıcı avatarı

sesi,yorumu harika olabilir,bu çok ayrı bir konu... ancak bu onun pkk yandaşı olduğu gerçeğini değiştirmez... göz gördüğünü söyler,başka detaya da gerek yok zaten...
olay budur.

sevmiyorum ahmet kaya'yı..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 07 Mar 2009, 12:38 
Kullanıcı avatarı

Şarkılarını da sevmem, zaten müzik tarzı bana göre değil; kendisini de sevmem, nedenleri açık.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz