"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 91 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Kitap Tavsiyeleri
İletiTarih: 27 Ekm 2008, 21:27 

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Kitap Tavsiyeleri
İletiTarih: 27 Ekm 2008, 21:44 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Ooo, hızlı davranmışız. Daha az önce Empati'yi bitirmiş birey olarak bu başlığı açmayı düşünüyordum.:D Bilmeyenler için belirteyim, Olasılıksız'ın yazarı Adam Fawer tarafından yazılmıştır. Olasılıksız'ı daha çok beğenmiştim fakat bunun anlamı Empati'yi beğenmedim demek değil. Bu kitap da gayet akıcı ve ilginç. Genel anlamda konu, başkalarının düşüncelerini, daha doğrusu ruh hallerini çeşitli yollarla algılayan kişilere dayanıyor. Kurgusu da gayet başarılı olmuş. Sayfa sayısı 600'ü geçmesine rağmen çok rahat sıkılmadan okunabilir. Hatta kitabın kilit olayı son birkaç sayfada çözülüyor, şok edici.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 29 Ekm 2008, 17:59 

En son Boyofhell tarafından, 29 Ekm 2008, 22:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Düzgün mesajlar atın!

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 29 Ekm 2008, 21:47 
Kullanıcı avatarı

Çeşit misin sen birader? Senin amacın belli. Ama fazla kasma kendini, burayı karıştıramazsın. Kendin çalar, kendin oynarsın.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 29 Ekm 2008, 22:14 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

birisi??, bugün gördüğüm 3. fevri davranışın ve can sıkıcı yorumun.. Diğer yetkililer es geçmiş ancak ben bir daha böyle bir mesajını görürsem es geçmeyip ilk başta uyarı vereceğim eğer hareketlerinde devam edersen başka forumlara gitmek zorunda kalırsın!

---------------------------------------

Uğur Mumcu'nun Uyan Gazi kitabını öneririm, şu anda yarısını bitirdim ve o kadarı bile müthiş..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 03 Kas 2008, 14:17 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Yok Yeşim, arkadaş aklı sıra kitap okuyanlara laf atmış.. :)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 12 Kas 2008, 22:55 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Uzun zamandır okumak istediğim, Alper Canıgüz'ün yazdığı "Tatlı Rüyalar" kitabını nihayet okudum. Kısa ve akıcı olmasından dolayı çabuk bitiyor zaten. Anlatılan olay gayet ilginç, kitabın üstünde de yazdığı gibi "pskio-absürd romantik komedi" . Bana kahkaha bile attıran bölümleri var kitabın. Toplu taşıma araçlarında okumak bu yönden biraz sıkıntı yaratabiliyor. :mrgreen:
Sıradaki, aynı yazarın "Oğullar ve Rencide Ruhlar" kitabı...

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 16 Kas 2008, 18:22 
umutgüneşi yazdı:
bende buara çok eski bi kitabı okuyor 70 li yıllara dair hoşbikitap tavsiye ederim;)
AYFER TUNÇ----BİR MANİNİZ YOKSA ANNEMLER SİZE GELECEK...

şehir kütühanelerinden de bulabilirisinz...

bu kitabı geçen yıl okumuştum.. güzel bi eser.

Sayfa başı

İletiTarih: 18 Kas 2008, 15:03 
Kullanıcı avatarı

Şu sıralar Algan Sezgintüredi'nin yazmış olduğu ve Katilin Şeyi adlı romanın devamı olan Katilin Meselesi'ni okuyorum. Kitap bir-iki güne kadar bitecek. Komik ve iyi bir kitap olmasına karşın ilki olan Katilin Şeyi'ni aratıyor.

En son E.C.R. tarafından, 02 Ağu 2009, 11:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 18 Kas 2008, 19:33 
Kitabın Adı : Yeni Bir Ayrılığa Mecalim Yok
Kitabın Yazarı : Mesut Yar
Yayın Evi : Truva Yayınları
Basım Yılı : 2006

Konu :

Zamanın içinden geçen ırmağın kıyısında durdum biraz.
Ağaçların kovuklarına gizlenmiş sesleri dinledim.
Ne bir şey duydum, ne de anladım sessizliği.
Büyük bir yorgunluk haliydi hayat, anılar o halin küçük molaları.
Her molada hızlanan nabız, zorlaşan nefes alıp vermeler ve mümkünü olmayan bir sürü iyi şey.

İçinde herkesi, çocukluğuna götüren sakız reçelleri, mahalle dostlukları, çocukluk tatları, ayrılıklar ve mecalsizlikler var...
Mesut Yar, gazeteci kimliğiyle insani duyarlılıklarını ve kendine has bakış açısını birleştirmiş, ortaya keyifli bir kitap çıkmış.

ben kitabı yeni aldım ve öylesine basitçe karıştırıp bir kaç sayfasını okudum, güzel bir şeye benziyor.

Sayfa başı

İletiTarih: 19 Kas 2008, 11:27 
İsim Baba'mız
Kullanıcı avatarı

Orijinal adı / dili: Le vol des cigognes / Fransızca
    ISBN: 978-975-991-434-9
    Sayfa sayısı: 360
    Ebat: 14x23 cm
    Orj. Yayın tarihi: 1994
    Yayın tarihi: Mayıs 2002
    24. baskı: Eylül 2007

Arka Kapak Tanıtımı:
    Göçmen kuşlardır leylekler. Her bahar Avrupa'ya gelir, yaz sonunda tekrar Afrika'ya doğru yola çıkarlar. Ama bu yıl geri dönmeyecekler. Louis Antioche'un kayıp leyleklerin sırrını çözmek için çıktığı yolculuk kısa sürede kabusa dönüşür. Parçalanmış cesetler, nereden çıktığı belli olmayan katiller. Arayışı onu, Bulgaristan'daki Çingene mahallerinden işgal altındaki toprakların güneşte kavrulan kibutzlarına, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin balta girmemiş ormanlarından Kalküta'nın araka sokaklarına kadar götürecektir. Hatta cehenneme kadar.

Sınır tanımayan bir hayal gücü, kusursuz bir kurgu, tüyler ürpertici şiddet sahneleri, nefes nefese bir gerilim. Jean-Christophe Grange'yi bu tarzın zirvesine çıkaran, Kızıl Nehirler'i dünya çapında bir başarıya ulaştıran bu nitelikler, Leyleklerin Uçuşu'nda da var. Korkutucu bir yolculuk, şaşırtıcı bir kitap!

"Kızıl Nehirler ve Taş Meclisi'ni okudum. İnanıyorumki biz polisiye roman yazarları çok sağlam, sıkı, sarkmayan, soluk soluğa okunan bir kurguyla, edebiyatın temel işlevi olan insan benliğine yolculuğu gerçekleştirebiliriz."
    - Ahmet Ümit-

"Yeni bir Stephen King, Soluk soluğa bir tempo, dozu hiç azalmayan bir gerilim, gerçeküstü şiddet sahneleri. Grange inanılmaz bir ustalık sergiliyor."
    - VSD, Fransa-

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 19 Kas 2008, 19:39 
Kullanıcı avatarı

Ne yazık ki ilki kadar beğenemedim. Gerek komiklik, gerek sürükleyecilik, gerekse konusu bakımından ilkine oranla epey zayıf bir devam olmuş. Yazar asıl konuya girene kadar, yani ilk 100 sayfa, çok sıkıldım. Sonra asıl olaya girmesine rağmen merak uyandırıcı olayların-faktörlerin sayısı çok azdı. Romanda sırf Vedat'ın gevezelikleri mevcut.

En son E.C.R. tarafından, 02 Ağu 2009, 11:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 19 Kas 2008, 19:53 

kitap okumaya üniversitede daha fazla vakit bulursun...
ha geçi ÖSS denen illet üniversiteye oranla 30490340 kat daha basit ama olsun,güven lafıma =)
başarılar ve kolay gelsin...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19 Kas 2008, 19:59 
Kullanıcı avatarı

Yedi bitirdi beni zaten bu Öss illeti. Şu 384 sayfalık romanı (Katilin Meselesi) bir buçuk ayda bitirdim. Hergün 20 sayfa okursak zaten ancak bu kadar sürede bitiririz.
Öss'yi boşlayamıyoruz, istesek de. Az sonra tekrardan gömüleceğim derslere zaten.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 21 Kas 2008, 11:55 
Kullanıcı avatarı

En son fuardan aldığım Keith Ablow'un Psikopat adlı romanını okudum. Oldukça güzel, sürükleyici bir gerilim. Biraz da polisiye var. Tavsiye ederim.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 91 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git:  
who's online