"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 91 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Kitap Tavsiyeleri
İletiTarih: 09 May 2009, 15:39 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

İlk 2 kitap (Tatlı Rüyalar, Oğullar ve Rencide Ruhlar) standartında, alıştığımız Alper Canıgüz kitabı denebilir. Yine bol bol güldürüyor. Özellikle 1.5 sayfalık bir kısmı var ki kahkahalar eşliğinde zor okudum. Hikayenin nasıl sonuçlanacağı merakı bastırıyor bir yandan, son bir kaç sayfaya kadar iyi de koruyor bunu. Diğer kitapları gibi bunu da beğendim, ama Oğullar ve Rencide Ruhlar hala favorim.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 04 Tem 2009, 13:36 
Kullanıcı avatarı

Tam bir klasik. Yaşar Kemal çok iyi bir yazar. Nobel ödülü ona gitmeliydi. Bunu sonuna kadar hakketti.

Kar Kokusu:

Darbe sonrası dönemi Moskova'da eğitim gören TKP'li öğrencilerin gözünden anlatıyor yazar. Hikaye tamamiyle Moskova'da geçiyor.
İyi bir polisiye romanı olmasına rağmen diğerlerinin yanında sönük kalmış.
Rus öğretmenlerin ve KGB ajanlarının Türkçe deyimlerini bilmeleri de ilginçti. A.Ümit bunu Bab-ı Esrar'da da yapmıştı. Türkçe bilmeyen yabancı karakterlerin bize ait deyimleri kullanması romanın en önemli eksiği.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 04 Tem 2009, 15:13 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Kar Kokusu:

Darbe sonrası dönemi Moskova'da eğitim gören TKP'li öğrencilerin gözünden anlatıyor yazar. Hikaye tamamiyle Moskova'da geçiyor.
İyi bir polisiye romanı olmasına rağmen diğerlerinin yanında sönük kalmış.
Rus öğretmenlerin ve KGB ajanlarının Türkçe deyimlerini bilmeleri de ilginçti. A.Ümit bunu Bab-ı Esrar'da da yapmıştı. Türkçe bilmeyen yabancı karakterlerin bize ait deyimleri kullanması romanın en önemli eksiği.

Orhan Pamuk'un iki romanını okuyabildim şimdiye dek.. Bu da okumayı düşündüğüm bir kitap..
Yalnız şu deyim olayı o kadar da kafaya takılacak bir durum değil.. Zira bir yabancı film veya dizinin çevirisinde bile onların kendi dillerinde kullandıkları bir deyim veya atasözü, Türkçe'deki en benzer deyim veya atasözü olarak çevrilir, iyi bir çevirmen bunu yapar yani.. Kar Kokusu romanında da yazar Rus'ların kendi deyimlerini kullansa Türk okuyucusu anlayamazdı.. Pamuk'un bu kitabı onlarca ülkede yayınlandı bildiğim kadarıyla, her ülkenin anlayabileceği şekilde çeviriler yapılmıştır belki de..;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 04 Tem 2009, 15:34 
Kullanıcı avatarı

Bir açıdan haklısın Olcay. Ama biraz garip geldi bana. Mesela Bab-ı Esrar'da Karen'in annesi benden iyi Türkçe kullanıyordu. Bu tip ayrıntıları es geçemiyorum. Ama haklısın, çok kafaya takmamak gerek.

Bu arada bir düzeltme yapayım. Okuduğum Kar Kokusu, Ahmet Ümit'in. Belirtmeyi unutmuşum. Sanırım bahsettiğin kitabın adı Kar'dı. Orhan Pamuk'un romanıydı, onu da çok merak ediyorum.
Sanırım Kar'ın konusu başkaydı.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 04 Tem 2009, 15:46 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Benimki de tam rezillik, daha okumayı düşündüğüm kitabın adını doğru hatırlayamıyorum! :D Neyse farklı yazarlardan bahsetsek de sonuçta konuştuğumuz konu açısından değişen bir şey yok..
Ahmet Ümit'in yeni romanlarını da okumadım hiç, ama Komiser Nevzat'la ilgili son bir roman daha yazacağını belirtmiştin yanılmıyorsam, onu okurum..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 04 Tem 2009, 16:10 
Kullanıcı avatarı

Sanırım 2010 başları piyasaya sürer o romanı. Bab-ı Esrar'ı da fırsatın olursa okumanı öneririm. Nevzat'ın yardımcısı Zeynep gene var romanda. Hatta bazı yerlerde Nevzat'tan falan bahsediyor. Oldukça hoştu.

Bu arada daha evvel söyledim mi hatırlamıyorum. Ümit'in Bab-ı Esrar'ı, Patasana'sı ve Kavim'i filme uyarlanacakmış. Konusu geçmişken belirteyim dedim. Umarım Sis ve Gece'den daha iyi film olurlar.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 04 Tem 2009, 16:30 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Kavim'i okumuştum, filmi çekilsin isterim.. Ama son çekilen Komiser Nevzat dizisi hayal kırıklığı olmuştu.. Altan Erkekli başroldeydi, ama problem onda değil yönetmen ve senaristlerdeydi.. Ben okurken Komiser Nevzat'ı hep bıyıklı bir Haluk Bilginer olarak hayal etmiştim.. Yıllar önce çekilen efsane versiyonunda Komiser Nevzat'ın en yakın adamı Ali'yi oynamıştı, şimdi de Nevzat'ı oynasa keşke.. Ama film projesi gerçekleşirse Ahmet Ümit'in tercihi yine Altan Erkekli'den olabilir.. O da üstesinden gelecektir, ama film çok daha ciddiye alınmalı, üç beş bölüm süren dizisi gibi olmamalı..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 01 Ağu 2009, 15:46 
Kullanıcı avatarı

MedCezir'in eski sitedeki yorumundan sonra listeme kattığım bir kitaptı. İyiki de katmışım. Çok iyi bir kitaptı. Oldukça sürükleyici, kafa karıştırıcı, şahane bir kitap. Olasılıksız gibi bunda da bir sürü konuya değiniliyor. Bu da zaten kitabı daha da güzel yapıyor.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Ağu 2009, 19:15 
Kullanıcı avatarı

Gölgesizler tadında bir roman olmuş. Usta yazar, gene döktürmüş. Sözcüklerle çok iyi oynadığını bir kez daha kanıtlamış oldu. Gölgesizler'deki gibi kurgulamış olayları. Kendisine özgü bir anlatımı var. Tabi herkes sevmeyebilir, bazı kişileri sıkabilir bu roman.
Yalnızlık, Kayıp Hayaller Kitabı, Sonsuzluğa Nokta romanlarını da epey merak ediyorum.

Yalancı Tanıklar Kahvesi-Vedat Turkali

12 Eylül'ü, öncesini ve sonrasını solcuların gözünden anlatıyor yazar. Etkileyici bir roman olmuş.

Melekler ve Şeytanlar-Dan Brown

Okunmakta geç kalınmış eserlerden bir tanesi. Neden bu kadar önemsendiği, satış rekorları kırdığı belli oluyor. Çok iyi bir roman. Kayıp Sembol adlı roman da bir ay sonra piyasaya sürülecekmiş. Onu da çok merak ediyorum.

Gohor/Kıyametten Sonra-Aşkın Güngör

Yeni başladım. Bilim-kurgu türünde bir kitap. Şimdilik güzel gidiyor.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 12 Kas 2009, 13:11 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Nutuk'a başladım, şu zamanda herkesin tekrardan okumasını tavsiye ediyorum.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 12 Kas 2009, 20:41 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Okuyun, okutun..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 14 Kas 2009, 13:10 
Kullanıcı avatarı

Sırf Joker'e ait olan bir çizgi roman. Joker. Gotham'ın bütün psikopatları burada toplanmış. Tabi başkötü Joker, Penguen, Bulmacacı, Harvey Dent, Harley Quinn, Katil Croc. Ve olmazsa olmaz Batman. Büyük Mavi Yayıncılık'tan çıkma bu çizgi romanı tavsiye ederim. Joker hayranları bayılacaktır.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 18 Kas 2009, 19:12 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 18 Kas 2009, 20:29 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Ben başladım, 50 sayfa kadar okudum da ama o aralar biraz canım sıkkındı, kitap da daha baştan insanı sürükleyecek bir atmosferde değildi, yarım kaldı böylece.. Ama başladığım kitabı yarım bırakmayı sevmem, uygun bir zamanda okuyacağım kaldığım yerden..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 18 Kas 2009, 22:58 
Kullanıcı avatarı

Bende iki kere başlamama rağmen kitabı bitiremedim. Olmadı, ısınamadım bir türlü. Sürükleyici bir özelliği yok. Sıkıyor bir süre sonra. Devam kitabını görünce bir daha niyetlendim ama gene yarım bıraktım.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 91 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git:  
who's online