"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 76 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Prison Break
İletiTarih: 09 Nis 2009, 15:17 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

nasıl "chuck - genco" falan diyorum buna da bişey yazmalı.. :D
kurtlar vadisi nin 20 ile 33 arası falan, çakır ın hapiste geçen bölümlerinden esinlenmiş, amerikan tarzı "parmaklıklar ardında" :D

ya git kıroluk yapma :D

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 14 Nis 2009, 01:44 

imdb tekrar 6 bölüme dönmüş... final filmle olacak gibi söylentiler var ama şimdi konuşmak boş artık.. çünkü 417ye çok az kaldı... 18 nisan sabahı bölümü indirmek için tetikte olun a dostlar :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19 Nis 2009, 03:41 

417 maalesef çok vasat bir bölüm olmuş.. selfless bölümüyle uzun zaman süren açlığı gidermiş olsa da tekrar aynı rutine mi dönülecek bilmiyorum ama ışık vermedi bana pek. hayır amaç ne yani şimdi son bölümlerde onu çözemedim... anne olayı çok havada kalacak gibi gerçekten.. yani ilk sezon sayısız kez idamın eşiğinden dönülmeseydi nolacaktı.. annesi armut topluyodu herhalde o zaman.. biraz olsun düzelir umarım son bölümlerde artık..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19 Nis 2009, 15:21 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Annelerinin Michael ve Linc'i pek düşündüğünü sanmıyorum, bölüm finalinde de gördük zaten Linc'in vurulmasına izin verdiğinde. Kadının tek amacı Company'nin başına geçmek. İlk sezondaki olaylara izin vermesi de böyle düşününce çok mantıksız gelmiyor. Bu sezon bizimkileri kenara çekilmeye ikna etmek için ortaya çıktı sadece. Michael ve Sara'yı kaçırmaya çalışan adam da onu General'in göndermediğini söyledi, burada da işin içindekinin anneleri olduğunu düşünebiliriz herhalde. Çocuklarından böyle vazgeçmesinin nedenini detaylıca açıklamazlarsa olayın havada kalacağı bir gerçek. Company'nin başına geçmek bu kadar mı önemli?

Olaylar hızla ilerlese de eski heyecan yoktu bu bölümde, bu heyecanı özellikle "Quiet Riot" bölümünde fazlasıyla yaşamıştım. Sezonun en sağlam bölümüydü bana göre. Kalan bölümlerde bu kaliteye geri dönerler umarım, güzel bir finali hakediyor bu dizi.
---spoiler---

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 22 Nis 2009, 00:06 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Geç izleyebildim yeni bölümü, dizi biraz karmaşık bir hal almış veya araya giren uzun dönem nedeniyle biz biraz soğuduk konulardan..
-----spoiler-----
Bu anne işi ne ayak çözebilmiş değilim ben de, oğullarını düşünmüyor ise o zaman sorun yok, en azından bunca zaman saçmalamamış olurlar, zira iki kardeşin defalarca ölümden dönmesini mantıklı bir şekilde açıklamaları imkansız.. Ama annelerinin yalnız kaldığı bazı sahnelerde "ne yapmaya çalıştığımı bir anlasalar" gibisinden sözleri de kafa karıştırıyor açıkçası.. Bir yandan düşününce her taraftan darbe yiyen kardeşlerin bir de annesinden darbe yemelerini görmek istemiyor insan, ama final sahnesi de bunu gösteriyor..
-----spoiler-----

Lakin çok da endişelenmemek lazım, onca ara verdiler, mantıklı açıklamalar olmadan final gelmez, hiçbir şey havada kalmaz.. Türk dizisi mi bu? :) Dünyada bir tek bizler bu endişeyi duyuyoruzdur herhalde :) Tabii ki yabancı dizilerde mantık hatası olmaz diye bir şey yok, ama onlar senaryo gidişatında değil, sadece belli sahnelerde mantıksızca hareket edebiliyorlar.. Örneğin Prison Break'te özellikle bu sezon o kadar çok tesadüf oldu ki, o kadar çok şey kılpayı gerçekleşti ki, bu durumlar eskisi kadar adrenalin yaşatmıyor artık, alıştırdılar zira.. Yine de zevk veriyor dizi, çünkü eskiden olağanüstüydü, son dönemlerdeki gerilemenin ardından mükemmelden, güzel seviyesine düştü..

Her neyse, tecrübelerimiz göstermiştir ki, Prison Break'te verilen aralardan sonra başlarda hep durağan olur, bölümler ilerledikçe heyecan artar ve finaller nefes keser.. Bu sefer de öyle olacağına inanıyorum, bir de son bölümden sonra finali filmle yapacaklar söylentisi var, gerçek olacağını sanmam ama olursa süper olur gibime geliyor.. Suyunun daha fazla çıkmayacağını bildiğimiz için tadımız kaçmadan izliyoruz, halimizden memnunuz ;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 26 Nis 2009, 23:07 
Kullanıcı avatarı

Eski çekiciliği kalmadı güzelim dizinin, sürekli söyleniyor bu gerçi ama geçen haftaki bölümü sıkılarak izlemiştim, bu haftaki sardı biraz, daha bi güzel geldi. hafiften heyecan belirtileri hissettim kendimde, finali bir an önce gelse de izlesek diyorum artık, merak ediyorum nasıl bağlayacaklarını.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 28 Nis 2009, 00:00 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

bu hafta ert'in dediği gibi biraz daha hareketliydi, her geçen bölüm de hareketlilik artacak gibi görünüyor.. artık finale sayılı bölümler kaldı, nasıl biteceğini kestirmek zor.. bunun sebebi hem senaristlerin diziyi birçok yan etken yüzünden çorbaya çevirmesi, hem de bazen gerçekten tahmin edilmesi zor derecede akıllıca plan üretebilme becerilerinden..
bahsettiğim yan etkenler de, herkesin bildiği malum grev olayları ve aslında dizinin bu kadar uzamasının planlar içinde olmamasıdır.. aslında 14 bölüm sürecek dizi 21 bölüme uzatılıp inanılmaz bir sezon yaşattılar.. 2. sezonun gelmeliydi ve geldi de.. bu sezonu da alınlarının akıyla geçirdiler.. orada bitebilirdi, ama ratingler devamını da getirdi.. herkesin rezalet olarak gördüğü 3. sezon başları geçtikten sonra, böyle düşünen herkes final bölümüne ve kaçışa hasta olmuştu.. 4. sezon da yine konu bütünlüğü bozulmadan sürdü bir yere kadar, lakin self'in yaptığı döneklikten sonra işler iyice karıştı, artık kimse anlayamıyor neyin döndüğünü, kimin kimden yana olduğunu.. yine kafalar karışık, sürdürmekle hata mı yapıyolar, yoksa finalde yine helal olsun dedirtecekler mi, bu sorunun cevabını görmeye az kaldı.. ben umutluyum, göreceğiz bakalım..

bu arada haftaya c-note gözükecekmiş, heyecan verici bir haber :) inşallah sucre de dizi bitmeden çıkar ortaya, hatta abruzzi için de bir flashback ne iyi olurdu.. bizim diziler olsa hiç umut etmem bile, ama bu adamlar diziyi efsane yapan bölümlere nankörlük etmiyolar, o yüzden bu beklentiler bakımından ümidim var..

dipnot: krts demişti ki "4x18de müthiş karizma bir sahne var, sadece bir saniye sürüyor" , ben de izlerken kaçırmamak için dikkatle izledim tüm bölümü, yakalamak da hiç zor olmadı :)
bkz.
------spoiler------
- Bu adam için başını büyük derde sokuyorsun, evlat. Hapse girebilirsin.
- Hangisine? 8-)
------spoiler------

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 12 May 2009, 00:39 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Enteresan olaylar dönüyor finale yaklaşıldıkça. Annenin Michael'la konuşması, aynı zekaya sahip olduklarını söylemesi etkileyici bir sahneydi. Oyuncu seçimini çok iyi yapmışlar bu konuda, oyunculuğun da etkisiyle kadındaki o tehlikeli zekayı sürekli hissediyoruz. Linc'in üvey evlat olması da sürpriz oldu, yine aynı zeka konusuna atıfta bulundular burada.:D Anne Michael'ı Linc'ten ayırmak istiyordu ama beceremedi, yine bir oyunla ikisinin de başı belaya girdi. Çok da dert etmedi zaten bunu, para Michael'dan daha önemli onun için.

Bu oyun işi biraz aceleye geldi gibi sanki, adamla peşpeşe bankaya gitmeleri tesadüfi oldu. Geri kalan ayarlamalar akıllıcaydı.

Bölüm fena yerde bitti, Scylla'yı alan Michael bir yandan Linc'i rehin tutan annesiyle bir yandan Sara'yı rehin tutan generalle uğraşmak zorunda. Aynı tesadüfi karşılaşma bankada anneyle oldu bir de. Olmasa böyle şeyler keşke...

---spoiler---

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 12 May 2009, 23:30 

çok kritik yerde bitti bakalım mike kimi seçicek

---spoiler---

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19 May 2009, 02:21 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Sonunda bitti be, çok tuhaf duygular içindeyim.. Hazırlıklı olmamıza rağmen çok hazırlıksız yakalandım sanki, "Prison Break nasıl biter yaa" falan oldum! :-|

-----spoiler-----
Beğenen de var, yerden yere vuran da.. Ama kim ne derse desin güzel bir finaldi bence.. Binbir tane mantık hatası olabilir, ilk zamanlardaki gerçekçilik ve hayranlık uyandırıcı planlardan eser kalmamış olabilir, ama bu dizide "duygu" var ve bu özelliğini hiç kaybetmedi.. Dizideki dostluk, arkadaşlık, takım olma duygusu ve en önemlisi gördüğüm en güzel abi-kardeş ilişkisi gibi özellikler hiç bozulmadı.. Karakterler öyle güzel yaratılmıştı ki, senaryo ne kadar saçmalasa da dizi yerlerde sürünmedi.. Her yerde yazılan ilk sezon süperdi, devamı şöyleydi böyleydi geyiklerine girmeyeceğim artık, evet bence de her gelen sezon öncekinden iyi olamadı ama hiç sorun yaratmadı bunu kendi adıma.. Finali de gayet güzel yaptılar, hatta kanalın zorlamasıyla çabuk bitirdikleri için en son bahsi geçen 4 senelik zaman dilimini 2 saatlik bir filmle anlatacak olmaları da takdire şayan.. Bir bizim efsanemiz Kv'nin nasıl bittiğine bakın, bir de bunlara.. Gerekirse 2 sezon gözükmemiş, ama insanların kalbinde taht kurmuş karakterleri finalde oynatıyor adamlar, sağlam ve vurucu bir final adına başkarakteri öldürmeyi göze alabiliyorlar.. (Bence Scofield'ın o fantastik ameliyat ile tamamen iyileşmesi saçma olurdu asıl) Kellerman, Sucre, C-Note gibi eski dostları görmek çok güzeldi.. Çoğu yerde yazıldığı gibi son 10 dakikası çok etkiledi, son sahnede gözlerim doldu.. Evet herkesin hemfikir olduğu gibi adalet yerini bulmadı, Michael ölmeyi haketmemişti.. Lakin kim diyebilir ki dünya adaletlidir diye? Final dediğin böyle olur işte, o yüzden yabancılar bu işlerde daima bizden önde olacaklar.. Onlar bunu yapıyor, bizimkiler Polat'ı öldürüp kahramanca bitirecekleri yerde bir mucize olup mahkeme salıveriyor!
-----spoiler-----

Neyse konuyu saptırmayayım, asla unutamayacağımız bir dizi olacak Prison Break.. Michael Scofield da yıllarca aklımızdan silinmeyecek bir kahraman olarak kalacak, özellikle 1.sezonu tekrar tekrar açıp yad edeceğimiz kesin.. Emeği geçen herkese helal olsun..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 19 May 2009, 03:03 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Carlito'nun da söylediği gibi karakter yaratmakta inanılmaz başarılıydı dizi, iyisinden kötüsüne her biri ayrı etki bıraktı. Her ne kadar artık bitmesi gerektiğini düşünsek de bir eksiklik hissediliyor ister istemez. İzlediğim en iyi dizilerden biri olarak hep aklımda kalacak.

---spoiler---
2 bölümlük finalle güzel toparladılar konuyu. Eskilerden C-Note ve Kellerman'ın görünmesi hoş oldu. Her ne kadar C-Note'un hikayesini tamamlanmış olarak bıraksak da Kellerman hep aklıma takılmıştı. Kilitlenen olayları çözen adam oldu. Tam herşey yoluna girdi, T-Bag de hapse geri döndü derken dramatik bir son geldi. Her karakter yaşadığı yerden tek tek ayrılırken "Nereye gidiyor ki bunlar?" tepkisi verdim. En son Sara yanında çocukla görününce jeton düştü, tuhaf oldum. Final de olsa insan üzülüyor bu kadar işi müthiş zekasıyla çözen Scofield'ın ölümüne. Linc için bunca şey yapan Scofield Sara ve Michael Jr.la mutlu bir sonu hak ediyordu. Bizdeki duygusal bir yaklaşım tabii, etkileyici ve başarılı bir final olmuş.

Buradan yayınlanacağı söylenen Final Break'e geçelim. Aradaki 4 yılı anlatacağı söyleniyor Gretchen odaklı olarak. Michael'ın ölüm tarihindeki tuhaflık falan derken kafada türlü senaryolar dönüyor haliyle. Michael ölmedi mi, öldüyse hastalıktan mı öldü yoksa başka bir olay mı var gibi sorular sorulabilir. Buna rağmen şimdilik imdb kadrosunda T-Bag, Alex, Gretchen ve General'den başka önemli isim görünmüyor. Alex'in de diğer ajanla ilişkisinin açıklanacağı söylentileri var film dolayısıyla. O durum havada kalmasa iyi olur. Tabii ki Michael'ı ve diğerlerini atlamasalar çok daha iyi olur. Bekliyoruz.

---spoiler---

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 21 May 2009, 18:36 
Kullanıcı avatarı

Geçenlerde Cnbc-e'de peş peşe dört beş bölüm yayınlamışlardı. İki bölümünü izledim, sonra kapadım. Heyecanlı ve güzel bir dizi. 13 sezonluk bir dizi olmasaydı yazın başlardım.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 21 May 2009, 22:23 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

13 sezonluk bir dizi olmasaydı yazın başlardım.

13 sezon mu? :)
24 dizisiyle falan karıştırdın herhalde, Prison Break 4 sezon sürdü ve bitti.. Başlamayı düşünüyorsan ama vaktin azsa sadece ilk sezonu izle, pişman olmazsın.. Gerçi mutlaka devamını da merak edersin ama ilk sezonu her insan evladının izlemesi lazım :)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 22 May 2009, 00:31 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

24 de o kadar yok zaten, 7. sezon bitecek daha.:D 8. sezonu da çekilecekmiş. En son 7. sezon başında kalmıştım, bir ara devam etmek lazım. Başlığını da açarım herhalde o zaman.:D

Prison'ın ilk sezonu tek kelimeyle mükemmeldi cidden, bir ara yeniden izlemeyi planlıyorum. İzlerken karakterler kadar heyecan yaşıyorduk yahu.:D

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 22 May 2009, 13:11 
Kullanıcı avatarı

Araştırdığımda karşıma 12 sezon gibi manyak bir sezon sayısı çıkmıştı. Demekki iyiki araştırmamışım ya da şu integral başıma vurdu. :P
4 sezon olması güzel. Bu yaz ilk sezonu izlerim. Zaten Lost da sırada bekliyor.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 76 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git:  
who's online