bu hafta ert'in dediği gibi biraz daha hareketliydi, her geçen bölüm de hareketlilik artacak gibi görünüyor.. artık finale sayılı bölümler kaldı, nasıl biteceğini kestirmek zor.. bunun sebebi hem senaristlerin diziyi birçok yan etken yüzünden çorbaya çevirmesi, hem de bazen gerçekten tahmin edilmesi zor derecede akıllıca plan üretebilme becerilerinden..
bahsettiğim yan etkenler de, herkesin bildiği malum grev olayları ve aslında dizinin bu kadar uzamasının planlar içinde olmamasıdır.. aslında 14 bölüm sürecek dizi 21 bölüme uzatılıp inanılmaz bir sezon yaşattılar.. 2. sezonun gelmeliydi ve geldi de.. bu sezonu da alınlarının akıyla geçirdiler.. orada bitebilirdi, ama ratingler devamını da getirdi.. herkesin rezalet olarak gördüğü 3. sezon başları geçtikten sonra, böyle düşünen herkes final bölümüne ve kaçışa hasta olmuştu.. 4. sezon da yine konu bütünlüğü bozulmadan sürdü bir yere kadar, lakin self'in yaptığı döneklikten sonra işler iyice karıştı, artık kimse anlayamıyor neyin döndüğünü, kimin kimden yana olduğunu.. yine kafalar karışık, sürdürmekle hata mı yapıyolar, yoksa finalde yine helal olsun dedirtecekler mi, bu sorunun cevabını görmeye az kaldı.. ben umutluyum, göreceğiz bakalım..
bu arada haftaya c-note gözükecekmiş, heyecan verici bir haber

inşallah sucre de dizi bitmeden çıkar ortaya, hatta abruzzi için de bir flashback ne iyi olurdu.. bizim diziler olsa hiç umut etmem bile, ama bu adamlar diziyi efsane yapan bölümlere nankörlük etmiyolar, o yüzden bu beklentiler bakımından ümidim var..
dipnot: krts demişti ki "4x18de müthiş karizma bir sahne var, sadece bir saniye sürüyor" , ben de izlerken kaçırmamak için dikkatle izledim tüm bölümü, yakalamak da hiç zor olmadı

bkz.
------spoiler------
- Bu adam için başını büyük derde sokuyorsun, evlat. Hapse girebilirsin.
- Hangisine?
------spoiler------