"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 89 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Kurtlar Vadisi Pusu
İletiTarih: 10 Mar 2009, 00:26 

Bu olayın önceside var aslında.Rasim OZAN Kütahyalı denen Taraf yazarı ukala KV ile ilgili saçma sapan şeyler söylüyor.Hayır söyledikleri değilde bir dizinin bu kadar ciddiye alınması beni ilgimi çekiyor.Kendisi kısaca KV "Ergenekonun bir parçası" diye görüyordu ...vs.Sonra PaNA bunlara cevap verdi.Cevap güzeldi.

Bugünkü açıklamada ise herşey tamam ama o 5. madde bile dizi üzerinden hakaret ederek imalarla tam terbiyesizliktir.Sitesinde görmesem buna inanmazdım ama işte bazılarını başarı yükseltir bazılarını ise alçaltır.KV bir dizidir ancak bunu bu yazarlar sayesinde sanki bir proje sanki bir oluşum gibi algılandı.Sonunda adamlar kendini lord sanıyor.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 10 Mar 2009, 00:52 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bu arada daha yeni gözattım diziye, daha ilk bölümden bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim, sahneleri atlaya atlaya izledim.. Herhalde tek güzel tarafı ilk sahnesiydi, Elif'in resminin gösterildiği sahne..
Köşk sahnesi tam komediydi, koymuşlar oraya bir Abdullah Gül klonu, anlatmak istedikleri nedir bence artık kendileri de şaşırdılar :) Bu durumda ya cumhurbaşkanı hain demek istiyolar, ya da İskender aslında hain değil :)

Benim en çok sinirimi bozan sahne restorant sahnesiydi, neydi o öyle ya! İlk defa ciddi anlamda bir sahnede nefret ettim Polat'tan! Bu kadar modern, kültürlü, zeki bir karakteri nasıl bu kadar kıro bir herif haline getirebildiklerine inanamıyorum.. Nolur ulan kadın ödese hesabı, erkekliğin mi gider? Bu ne ezikliktir, böyle mi ispatlayacaksın delikanlılığını? Bir an kız git diyerek rest çekince umutlandım, Polat hatasını anlayacak sandım ama nerdee, güya Polat rest çekince kız yelkenleri suya indirdi, bir de kızı peşine düşürüp haklılığını ispat etti kahramanımız! Tüküreyim senin gibi delikanlıya ben!
Dizinin ilk zamanlarında mantığa uygun bir şekilde düşmanlarına karşı onlar gibi ağır, mafyavari davranan, ama Elif'in, ailesinin hatta Çakır'ın kardeşi Derya'nın yanında olduğu gibi hareket eden, gülen, espri yapan, kıro gibi davranmayan bir Polat vardı.. Şimdi sadece dışarda değil, yakınlarının yanında da ağır abilik taslıyor!
Nazife Ana gibi bir kadını dahi nefret edeceğimiz bir noktaya getirmeleri konusuna ise hiç girmek bile istemiyorum..
Bir diziyi, başrol karakteri ile birlikte tepeden alıp yerin dibine sokmak nasıl olur, bir dizinin içine nasıl edilir, KV'den iyi örnek gösterilemez dünyada! Aferin Raci, aferin Bahadır.. Kendi acınılası yaşam tarzınıza ve çağdışı kafa yapılarınıza göre şekillendirin diziyi, sayıları ne kadar çok olsa da bir o kadar niteliksiz, şakşakçı, aptal sürüsüne hitap edersiniz ancak...

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 10 Mar 2009, 13:12 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

O ne biçim bir açıklamadır bee. Ulan insan kavgalı dahi olsa resmi site üzerinden böyle şeyler yazılır mı? Bırakalım resmi siteyi başka bir yere dahi yazılmaz..

Bunların ağızı tam anlamıyla "sokak ağızıdır!" Ne demek boynuzlanmak, çıldırmak....?

Adam mahkemeye verse hüküm giymesi kadar normal birşey olamaz ama gelin görün ki burası Türkiye.. Yazıklar olsun ne diyelim. Senin o hakaret ettiğin insanlar yüzünden efsane olmuştur o adını kullandığınız dizi! Ama normal arkadaşlar bunlara kızmamak lazım, kültürleri vs.leri bu kadar!

Hayır birde kendilerine "işte bizim soyumuz şuraya dayanıyor, şöyle kişiler var, böyle insanlar var, Müslümanız" derler.. Demek ki bunların anladığı Müslümanlık böyle birşeymiş... Yazıklar olsun, Allah belanızı versin ne diyim...!

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 15 Mar 2009, 16:06 
Kullanıcı avatarı

Bu kadar düşeceklerini tahmin etmezdim. Kendilerini rezil etmekten başka birşey yapmıyorlar. Yazık.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 17 Mar 2009, 00:06 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Geçen bölümde Polat o sevdiği kızıda alıp Duran Emmi'nin çay bahçesine gitmiş. Hayret nasıl oldu da o sahneleri hatırlayıp gittiler, oysa kv sadece yeniden ibaret değilmiydi?.. :)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 20 Mar 2009, 14:02 
Kullanıcı avatarı

Polat'la evlenmesine kızın babasının izin vermemesinin 2 nedeni olabilir ;

1)Kız İskender'in kızı..Ailesi onu evlatlık olarak almış..

2)Babası İhtiyarlar'dan bir tanesi..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 21 Mar 2009, 15:18 
Kullanıcı avatarı

Polat'la evlenmesine kızın babasının izin vermemesinin 2 nedeni olabilir ;

1)Kız İskender'in kızı..Ailesi onu evlatlık olarak almış..

2)Babası İhtiyarlar'dan bir tanesi..

Mantıklı bana kalırsa ikincisi daha açık , çünkü kızı olarak başkasını sokacaklardır diziye.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 22 Mar 2009, 02:34 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Son iki bölüme baktım son günlerde, tamamen aşk dizisine dönmüş! Gerçi öbür türlü ağır konuları hiç beceremiyorlar, böylesi daha iyi.. En azından Polat ile Ebru'nun bazı sahneleri fena olmuyor, iyi de bir müzik bulmuşlar idare ediyolar.. Tabii Ahu varken Elif'e ihanet etmeyen Polat nasıl oldu 3 bölümde evliliğe getirdi işi, orası muamma!

Bir de sözlükten bir yazı okudum, eklemeden edemeyeceğim...

silahlı çatışma sahnesi çekemeyen, ve hiç bir zaman çekemeyecek olan yönetmenlere, görüntü yönetmenlerine, sanat yönetmenlerine sahip dizi. (kurguculara da geçirecektim ama garibanların eline görüntü gelmiyor ki insan gibi, onlar ne yapsın?)

memati ile bulut bir (caps açık) tahta (caps kapalı) duvarın arkasındalar. evin çatısında sniper'lar var. sniper'ın gözünden görüyoruz, bunların mekanı kesiyor adam. yani kafasını kolunu uzatsın da vurayım hesabı. yahu senin elindeki tüfeğin menzili km ile ifade edilmiyor mu? adamların orada olduğunu da biliyorsun. ateş etsene tahtaya! kurşun mu sayılı? bas iki üç kere. merak etme o tahtayı da deler, ardındaki adamı da deler, ordan çıkar ilerideki duvarı da deler. ne pinti snipersın, kıyamadın mermiye.

sonra polat geliyor. eşşek gibi bir sniper tüfeği de onun elinde (valla bilen uyarsın, sniper tüfeği falan diyorum. neyse işte ismi). kızılay dağıtıyor ya! önce polatın arabaya bir tane sıkıyor sniper. ön camda küçük bir kıvılcım, hepsi bu. ulan siz "zırhlı araç" olayını ne sanıyorsunuz? (ki zırhlı olduğunu da ben iyi niyetimle ekliyorum. öyle bir şey de yok üstelik) camında kurşun eriten bir şey değil ki bu! tek farkı camlarının kurşunu içeri almaması. ancak o cam tuz buz olmalı. olmalı ki biz inanalım bir çatışma izlediğimize. internetten indirdiğiniz yeşilde çekilmiş kurşun patlamaları stoğunuzla mı çekeceksiniz aksiyon sahnesini? bu mudur yani? silahların ucuna koy bir iki kıvılcım. chroma key ile al yeşili. oldu sana ateş eden insan. kapıyı da siper etti kendine. oh ne ala.
en azından mythbusters falan izleyin efendiler. adamlar denedi işte. en güçlüsünden en dandiğine bütün silahlar deldi araba kapısını. hiç bir etkisi yok dediler. busted dediler. demire busted yazdılar kaynakla. yere attılar. ama sizde kaç senedir aynı kafa. bir iki kıvılcım, bir iki yerde yuvarlanan adam. tamamdır sahne. bu kırolar izler bizi her şekilde.

sonra bu polat oyunculuk yapamıyor deyince kızıyorsunuz. en azından sniper tüfeği ile ateş etmeden önce bir iki sniper'lı film izleseydi. mesela "enemy at the gates"te nefesini tutuyordu herif. tüfeği sarsılmasın diye. bizimki balık vurmuş oltayı çekiyor sanki galata köprüsünde. hoop 25 cm yukarı her atışta.

o çatıdaki sniper kardeşler niye vurmadı polat'ı hem? polat'ın 4-5 metre önündeki memati ve bulut'a yağdırıyorlardı kurşunu. o ufacık farkla mı görünmez oldu polat? yoksa menzil dışında mı kaldı? savunma kalkanı mı oluşturdu lan? ne oldu da yemedi kurşunu kafasına? niye ateş edilmedi ona? delireceğim sonunda. niye gerizekalı yerine koyuyorsunuz beni?

kurtlar vadisinden başka hiçbir şey izlemediğimizi mi sanıyosunuz? aksiyon filminin kıralını görmedi mi şu gözler? hiç mi izlemedik hollywood yapımı film? fransızlar bile becerdi olm. japonlar manyağı oldu aksiyonun. her yerde görüyoruz iyisini. sanki afganistan'da bir mağarada yaşıyoruz, her önümüze konanı "vay bee" diye izleyeceğiz ağzımız açık.

dur daha bitmedi. polat'ın jipine çamur yapmış amcamlar göya. ön tekerleğin üstü (kaputun önüne kadar) düz bir hat halinde çamurlanmış. o kadar düzgün bir çamur ki bu onu oraya araba fırçası ile süren setçinin ifadesini görebiliyorum. gece çekiminde üşümüş, bitse de gitsek diyen setçi yerde su ile karıştırmış toprağı. sürmüş yıkama fırçası ile arabanın yanına. dümdüz. ta arkaya kadar. ulan bir tekerleğin önü nasıl çamurlanır? geri geri 90 km/s ile mi sürdün arabayı?

hem o araç içi sahnelerindeki ışık olayı nedir? içeriden görüyoruz. memati'nin surat ışıl ışıl. tepesinde ışık yanıyor belli (hangi manyak mafya insanı operasyona müşteri arayan taksi gibi araç içi ışığını açıp gider orası da belli değil). dışarıdan görüyoruz aracın içi karanlık. içeriden görüyoruz pırıl pırıl, disko gibi. dışarıdan karanlık. aydınlık, karanlık. aydınlık, karanlık. bulut araba ile gidiyor. arka koltukta ve ayaklarının oradan suratına ışık vuruyor. hangi arabada var bu saçma ışık sistemi? ayaktan surata. oraya yatırmışsınız tungsten lambayı belli ki. belli ki "karanlık çekim"den haberdar değilsiniz. işi bilen adam öyle bir çeker, öyle bir ışık yapar ki, hem arabanın içinin karanlık olduğunu görürüz, hem de oyuncuların suratlarını. ama tabii, ne anlar kahvedeki kırolar. ver gitsin ayak altı ışığını.

sadece 3-4 dakikalık bir sahnede bu kadar salak saçma iş dönüyor bu dizide. yazacağım binlerce şey var ama akıllardaki soruyu yanıtlamam gerek. "eh be adam, madem sinir stres sahibi oldun, ne demeye izliyorsun diziyi? para mı veriyorlar sana? izleme, s.. git! aç ordan başka kanalı paşa paşa." evet, aslında. gayet mantıklı bir soru. soru değil hatta, direk mesaj. deli oluyorsan kapat, izleme.

nasıl izlemeyeyim dostlar. o üzerinde arapça "elif" yazan ebru kağıdıyla oturdu ya o banka polat. inceden "elif türküsü" başladı ya arkada. yine denize bıraktı ya o deniz kenarında başlayan aşkı. bir daha görmemek üzere. eeelliiiğiğif değeeğediim... gözler inceden doldu bizim. yutkunmalar, sigara yakmalar. off. nasıl izlemeyeyim can dostlar.

imza: kıro

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 25 Mar 2009, 18:22 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Geçen haftanın bölümünü daha yeni izledim, gelip bir iki şey yazayım dedim ama Olcay sağolsun sözlükteki "kıro" bütün yazacaklarımı üşenmemiş koca sözlüğe yazmış, ellerine sağlık diyelim ne diyelim.. :)

Koskoca bölümden elle tutulur bir sahne yok, çatışma sahneleri falan ise yıllardır saçmalıklarla dolu ama işte "kıro'nun" da dediği gibi o Elif Türküsü ve Kız Kulesi'nin karşısına oturduğu sahneleri gelde izleme. Valla senelerdir şu sahneleri özlemle izliyoruz ya ne diyeyim bilmiyorum ki?

Birde Kazım'ın "Racon ştandartı'na da" bayıldım, iyi laftı valla.. :D "Racon sahipleri ayağına gitmez, evine çağırır.."

Ulan utan'ın bee utanın, Kazım'dan racon derslerini öğreniyorsunuz ya helal size.. :)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 31 Mar 2009, 23:52 
Kullanıcı avatarı

http://www.yazete.com/haberdetay.asp?Newsid=6319

hayranı olduğunuz necati şaşmaz ın yazılarını bu siteden takip edebilirsiniz :) haberturk te şu an saba nın konuğu söyledi baktım.. yazısına kustum..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 03 Nis 2009, 14:34 
Kullanıcı avatarı

3-4 bölümdür izlemiyordum dün izledim yine berbattı, 10 bölüm izlemesen bile hiçbirşey kaçırmıyorsun çünkü konu hep aynı yerde dönüyor, ebru karakterini oynayan kız fena değilmiş polatla yakışıyorlar ama evlenmeleri çok saçma, ahu zamanında elife ihanet etmiyordu şimdi ne değiştide söylediği sözün arkasında durmuyor, çok zoraki bir evlilik oldu, murolu sahneler komik ve eğlenceli ama oda baydı artık, izlememek daha iyi kısaca.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 04 Nis 2009, 03:05 
Kullanıcı avatarı

Dün bende izledim ve artık Aşk-ı Memnu'yu TV'den izleyip Kurtları netten izleme kararı verdim.Şimdi Iskender o kadar olaydan sonra nasıl o noktaya geldi.Bence Kurtlar Vadisi konu tıkanıklığının son noktasında evlilik çıkardılar az buz oyaladılar şimdi para kaçırma falan nereye kadar ... Bu sene sonunda ciddi ciddi bitmesini istiyorum

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 07 Nis 2009, 16:12 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Bende netten izleyenlerdenim.. :) Geçen haftaki bölümü bir kaç gün önce izledim...

Ebru iyi hoş kızda o Elif'in resmini kaldırıp "hiç kimse" dedi ya o dakika gözümden düştü.. Tamam hiç bir kadın ikinci planda olmak istemez ama o hareketide yapmamalıydı.. En nihayetinde Elif yahu.. :)

Neyse Elif'li sahneler artık olmayacağından izlemeninde pek bir anlamı yok artık, birde şu Muro sahneleride iyice berbatlaşmış, suyunu çıkartmışlar...

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 10 Nis 2009, 14:32 

kurtlar vadisi ülkenin huzurunu bozacak değerde abartıldı

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 07 May 2009, 21:16 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

2-3 bölümdür izlemiyordum bugün geçen hafta ki bölümü izledim orada dikkatimi çeken iki şey var. Birincisi Polat'ın o adamı attığı sahne ilk bölümlerde ki Aslan Amca'nın Şevko'yu hastane'den fırlattığı sahnenin bire bir kopyası gibiydi. Şevko Aslan'a "kimsin sen?" diye soruyordu ve aldığı cevap "Azrail'inim!" idi. Aynı diyalog Polat'ın o keş adamı fırlattığı anda da geçiyordu.

Dikkatimi çeken ikinci olay ise, Polat ve Ebru'nun evleri Karahanlı'nın malikanesi değil mi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Evin giriş-çıkış ve bahçesi falan sanki orası gibi geldi bana eğer orası ise nasıl oldu da eski'ye dönüş yapmışlar. Gerçi 55-97 arasındaydı demi o sahneler? :)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 89 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git:  
who's online