"Alıcınızın ayarıyla oynamayınız, bizzat en incesini yaparız.."

Kullanıcı:
Parola:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Kayıt Ol Pano Kılavuzu

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 103 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Chuck
İletiTarih: 05 Ağu 2009, 12:00 
Kullanıcı avatarı

Diziyi izlemek için hiç de donanımlı olmaya gerek yok, bu diziyi de öyle yüceltmeye de gerek yok. Neticede Lost değil bu. Sıradan, evet sıradan bir komedi-aksiyon dizisi. İlk sezonu izlememiş olsam da hikayeyi anladım ve hiç sorun yaşamadım, bölümleri atlayarak da izlesem, eksiklerim olsa da bu diziyi eleştiremeyeceğim anlamına gelmez. Bazı dizileri ilk sezonundan takip etmek durumundayız, bazı dizileri değil. İlk sezondan takip edilmesi gereken dizileri eleştiremeyiz zaten tabi eğer ilk sezonu izlemeyip ikinci, üçüncü sezondan izlemeye başlamışsak. Bu ilk sezondan takip edilmesi gereken diziler zaten kendilerini belli ederler. Ama Chuck bunlardan değil. İlk sezonu izlemeden de izlenebiliyor dizi. Senaryosu buna müsahit. Zaten Fringe türünde bir dizi. Olaylar başlar ve dizinin sonuna kadar çözümlenirler. Yani her bölüm farklı olayların yaşanması diziyi ikinci sezondan da izlenebilecek türden yapıyor. Bu da iyi bir şey. Anlamıyorum, diye bir şey de yok, anlamasaydım kalkıp da yazmazdım zaten. Ama anlıyorum. Espriler bazen kötü, bazen iyi, diyaloglar uzatılıyor, seni güldürebilir ama beni güldürmüyor ve bu ilk sezonla alakalı değil. Zevkler farklıdır.
Hem abartmaya da gerek yok, sonuçta bir dizi. Ezik kalmamak için vs için izlemedim bu diziyi. Sıkıldığım anlarda denk gelip izlemiş, sevmiştim. Sonra da devam ettim, yani aa forumda herkes izliyor, bir ben izlemedim, diye bu diziye başlamadım. Merak ettiğim için başladım. Eh sonuçta ben ikinci sezonu eleştirdim. Yani izlediğim bölümleri. Senaryo da eleştirilmeye uygun. Anlamasaydım, eleştiremezdim.

Çok fazla abarttın bu durumu be krts. Bu kadar bağımlısı olma dizinin. Ayrıca niye bu kadar sinirlendin anlamış değilim. Kalkıp da yapımcısı gelip kızsaydı anlardım ama senin kızman, bu kadar celallenmen ilginç. Ama kusura kalma, izledik eleştirdik diziyi.

edit: Bu arada sırf bana ağzımın payını vermek için gelmiş olsan da hoş geldin. :) ;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Ağu 2009, 14:26 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

Kendi adıma hiç bir zaman yasbancı dizi izleyimde gelim burada yorum yapayım gibi bir düşüncem hiç. olmadı. Evet ilk sezonu hiç izlemedim ama ikinci sezonu neredeyse tamamladım, haa öyle eziklik falanda hiç hissetmedim ve ezik kalmamak gibi de bir korku içine kapılmadım sadece dizi hoşuma gittiği için izledim ve izliyorum..

Allah'a şükür ki ikinci sezon'da ki esprileri anlayacak kapasitedeyim.. ;)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Ağu 2009, 14:38 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Valla Barış ve ECR kusura bakmayın ama bir dizinin kalitesi nasıl olursa olsun ilk sezonu izlemeyen birinin yorumunu ciddiye almamıza imkan yok.. Zaten yapılan yorumlardan da (özellikle ECR'nin yaptıkları) diziyi yarım yamalak izlediğiniz çok belli, anladığınız noktalar muhakkak olmuştur ama baştan izlenilmeyen bir diziyi anladım demek abesle iştigal olur, cidden kusura bakmayın.. Chuck'ın her bölüm farklı konu işleyen, çerezlik bir dizi olduğunu sanıyorsunuz, hatanız da burda başlıyor bir defa.. İlk sezon buna biraz daha yakındı, ama dizinin senaryosunda genel bir çerçeve var ve bu çerçeve doğrultusunda ilerliyor, özellikle 2. sezonun son bölümlerinde de gitgide tavana çıkan bir gidişat sözkonusuydu..
Neyse uzatmak istemiyorum ama şunu tekrar söyleyeyim, sadece Chuck için değil, herhangi bir dizi veya film için, 10 dk'sını bile kaçırsa, yorum yapma hakkını kendinde bulmamalı kimse.. Zira zevkler ve renkler kolaydalığına kaçarak durumu kurtardığını sansa da, farkında olmadan komik durumlara düşebilir.. Burdaki insanlar şahsen değer verdiğim kişiler, o yüzden bu kadar dil tüketiyorum ve o yüzden bir kırgınlık olmayacağını umuyorum, yoksa üzülürüm..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Ağu 2009, 16:33 
Kullanıcı avatarı

özür dilerim ama bende dayanamadım.. gerçekten dayanılacak gibi değil çünkü.. smiley falan yok diye öfkeyle bağıran çağıran bi mesaj attım sanılmasın.. ama yanlış yani bu yazılan çizilenler, "yanlış", ötesi yok.. diziyi babam çekmiyor diye tepki göstermeyecek miyim.. ağız payı vermek falan alakası yok, bartowski için yazılır arkadaş..

""hangi bölümden dalsak anlayabileceğimiz bir senaryoya sahip.""

burdan kaybediyorsun bi kere.. tabii ki anlarsınız.. ama anlamaktan kastınız ne ona bağlı.. "bi eleman var beynine bi şeyler yüklenmiş, bu işte ablası, bu kankası, aha bunlar da onu korumaya geldiler, ya kızla da biraz yakınlaşıyor ara sıra, her bölüm bi aksiyon ehehe" derseniz anlarsınız tabii ne olacak babaannem de anlar yani mevzuyu zor bi şey değil.. ama hiç bir dizi için, sırf chuck değil hiç bir dizi için, "yaa ilk sezonu izlemedim ama önemli değil böyle de oluyor" denir mi yahu.. saçmalık..

zaten o saçmalık yorumlara yansıyor görüldüğü üzere.. konuya dair karakterlere dair o kadar çok detay var ki.. ama bu detayları görmek için de diziye ciddi bakmak lazım.."çerezlik, sıradan bir dizi" gibi skandal niteliğinde, dizinin kalitesine küfür sayılacak yorumlar yapmışsınız.. bu bakış açısıyla belki ilk sezonu izleseniz de bir işe yaramayacaktı.. sonuçta bu da bi çeşit maharet, herkes yapamayabilir.. detayları yakalamak lazım..

"chuck dünyanın en süper dizisidir seveceksiniz ulan" diyen yok ama bu tepkiyi almanız da normal sonuçta diziyi baştan sona izlemiş, her yönüyle anlamış ve sindirmiş insanlara karşı eleştiri bile sayılamayacak komik yorumlar yazılmış bi de üstüne defalarca ilk sezonu da izlemedim denilmiş.. 100 insandan 95 i bi diziye baştan başlar, salaklar demek ki hepsi ortadan girmek varken bunu yapıyorlar böyle bi bakış açısı olur mu.. bi şey tam olarak izlenmeli, beğenmemek de serbesttir ama eleştiriler mantıklı tutarlı olmalı.. bnm bakış açım bu ve seninkini tuhaf buluyorum, çüş diyorum hatta..

""ilerde n'olacak, nasıl bekleyeceğim yarını, gibi heyecanlar oluşmadı bende.""

mesela bu.. bende oluştu şahsen bi kaç bölüm sonunda özellikle.. bu heyecanı duymama sebebinin de baştan sona değil yarım yamalak izlemekle, çerez dizi muamelesi yapmakla alakası pekala olabilir, ki bence böyle.. "ya ada var işte kaybolmuş millet kate de güzel karı haa" diye baksa insanlar lost ta eminim işe yaramaz..

""Ama dizide hiç yaralanma falan olmaması şaşırtıcı. Onlarca kurşun sıkılıyor (örneğin helikopterden ateş yağarken Casey'nin helikopterin karşısına geçip helikopteri indirmesi ve ona bir şeycik olmaması) ama hiçbirine bir şey olmuyor. Özellikle de Chuck'a. Bu ayrıntıyı es geçemiyorum doğrusu""

pek dikkatli izlemediğin burdan da belli oluyor helikopter indiren casey değil ingiliz ajan cole barker dı. ayrıca yaralanma nasıl olmuyor anlamadım.. casey parmağından oldu, sarah kavga dövüş etti ağzı burnu kanadı kaç kez.. hiç birine bişey olmuyor diyorsun da ne olsun mesela bacağı mı kopsun, ya da komaya girsin 5 bölüm hastane de mi yatsın, ya da rambo gibi kan revan bi şey mi bekliyorsun?

hele chuck a ne olsun?? chuck elinde tüfeklerle çatışmalara dalmıyor ki.. dizide mantık hatası yok bence.. hatta bunu sürekli korumaya çalışıyorlar arabada kal diyorlar garibim ya daha arabada iken yakalanıyor ya da kafasına göre başka yere gidiyor orda da kolayca ele geçiriliyor.. sıradan bi vatandaş olduğu için böyle olması da normal.. ayrıca bu senaristin tercihidir olayların örgüsüne bakınca da çelişki falan yok..

vurulmalar yaralanmalar gırla gitse dizi daha mı mantıklı olacak yani.. bu seferde "o kadar yara alıyorlar neden ölmüyorlar" diye eleştirebilirsin bence.. bu bakış açısında amaç biraz "eleştiri olsun da ne olursa olsun" gibi ve komik görünüyor.. bu kafayla godfather dan forrest gump a akla gelebilecek en şaheser filmleri bile kötüleyebiliriz..

""Ayrıca çoğu zaman gereksiz diyaloglar oluyor. Artı esprileri de oldukça zorlama olmuş. Bütün klişelerine, zorlama esprilerine, mantık hatalarına rağmen eğlenceli bir dizi ve güldürmese de keyifli vakit geçirtiyor.""

valla buna zevk renk falan diyemem üzgünüm.. son derece ince esprilerin döndüğü, mimiklerle süslendiği, bazen bir bakışın ya da bir el hareketinin ön plana çıktığı sahneler var.. altyazılara bakarken mi kaçırıyorsunuz bilmem de chuck a yapılacak belki de son eleştiri gereksiz diyaloglar, zorlama espriler falan demek olur.. inanamıyorum.. diziyi bilmesem "benim annem bir melek" falan sanacağım.. komedinin önemli rol oynadığı bir dizinin "güldürmese de iyi vakit geçirttiği" de enteresan..

""Diziyi izlemek için hiç de donanımlı olmaya gerek yok, bu diziyi de öyle yüceltmeye de gerek yok.""

yabancı dizilerin nerdeyse hepsi için donanıma gerek var.. çünkü türk standartlarının üstünde yapımlara imza atıyorlar, bölüm içerisinde esprileri filan da anlamak için biraz gelişmiş bi mizah duygusu gerekiyor.. bunu şöyle de düşünebiliriz x kişi "hababam sınıfı askerde" filmine gülüyordur ben gülmüyorsam, uykusuz a penguen e falan gülüyorsam, ama o da bunlara gülmüyorsa bence bu zevk renk falan değildir.. bnm ondan daha gelişmiş bi mizah duygum olduğunu gösterir.. çünkü her şey "anlamak"la başlar ve anlamak için zeka, donanım şarttır..

bu dizi de gayet yüceltilecek bir dizi.. ha bi de ne yalan söyliyim senaryo olsun yönetmenlik proje aşaması olsun cast aşaması olsun türk dizilerinden on kat emek verildiği ve yaratıcı insanların yazıp çizdiği diziler söz konusu olunca "senaristler bence şöyle böyle yapmalı, olmamış" gibi eleştiriler biraz had bilmezlik gibi geliyor.. mesela "chuck neden yaralanmıyor ne bu böyle" derken iki kere düşünmek gerekir bence.. bnm aklıma geliyor ama şu heriflerin kafası basmıyor yani öyle mi? peh..

"Sıradan, evet sıradan bir komedi-aksiyon dizisi""

bu da bomba.. sıradan mı? arka sokaklar ya da çocuklar duymasın falan mı bu..? bence de prison sıradan bir hapishane dizisi.. hadi bakalım.. çık işin içinden.. saçma yani bu tarz yorumlar.. izlemeyi geçtim fragmanlara bakıyorum bence hiç bir amerikan dizisi sıradan değil, türkiye yi görünce.. şu an söz konusu olan chuck, hiç değil.. bakmak ile görmek farklı, durum bu bana kalırsa..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Ağu 2009, 17:23 
Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
Kullanıcı avatarı

İkinizinde verdiği tepkiyi anlıyorum fakat bu sözleriniz hele troy'un sözleri direk olarak E.C.R'ye yazılmış galiba.. :)

Ben Chuck ve Nip/Tuck'ı izlediğimi ilk defa burada dile getirdim ve ilk zamanlar öylesine başladığımı ancak daha sonra diziler beni çok sardığını ve bırakmadığımı söylemiştim ve en kısa sürede de geçmiş sezonları temin edeceğimi de söylemiştim...

Chuck ve Nip/Tuck'ı izlemeye yeni yeni başlarken troy'dan da bir kaç bilgi almıştım, burada yapılan yorumlar ve kendisinden iki dizi içinde aldığım ufak bilgi ile izlemeye başladım, evet ilk sezonunu izlemeden başlamak saçma geliyor insana ama dedim ya başlayınca bırakılmıyor.. Netten indiremediğim için DVD'lerini temin etmeye çalışıyorum ancak bulmak epey zor oluyor, galiba para ile gidip bir yerlerden alacağım..

İki dizi'ye de çok sonra başladığım için gördüğünüz üzere hiç bir zaman bölümler hakkında yorum yapmadım, sadece burada geçen muhabbetlere bir iki mesaj attım. İkinizinde dediği gibi yorum yazsam olmaz, olamaz o yüzden de hiç yüzüme gözüme bulaştırmadan favori karakterimi yazıp çekiliyordum birde hatunlar için bir iki mesaj attım.. :)

Velhasıl sonradan izlediğimin yanlış olduğunu biliyorum ancak temin edene kadar da kendimi izlemekten alı koyamıyorum..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Ağu 2009, 17:27 
Kullanıcı avatarı

İyice merak ettirdiniz şu diziyi he. Ama daha önümde 24'ün kalan 2 sezonu var. Onları da bitirmeden başlamam herhalde bu diziyi izlemeye. İzleyince göreceğiz bakalım nasıl olduğunu.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Ağu 2009, 18:49 
Kullanıcı avatarı

Ne bu düşmanlık yahu. Alenen hakaretler (üstü kapalı, açık, farketmez, her türlü hakaret gelmiş Troy'dan) edilmiş. Niye? Bir diziyi eleştirdik diye. Tamam, yanlış olduğum noktalar var, kabul ediyorum. Lakin bu kadar hakaret edilmesi beni üzdü. Geri zekalı, donanımsız, zevksiz, düşüncesiz, bakar kör, gırla gelmiş hakaretler. Eleştiriye açığım ama hakaretlere asla. Troy en azından hakaret etmeden eleştirebilirdin ama anlaşılan bunu yapamamışsın.
Kendimi savunabilirim ama yapmayacağım. Bu türden gerilimli olayları uzatmayı sevmem. Burada nokta koyuyorum kendi açımdan. Hakaret edilmeden bir eleştiri yapılırsa kabul ederim o eleştiriyi. Ama anlaşılan o ki bizler hakaret etmeden ya da karşı tarafı küçük düşürmeden eleştiri yapamıyoruz.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Ağu 2009, 22:32 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Şu diziye yapılacak en son eleştiri "sıradan dizi" denmesidir. Şimdiye kadar kaç tane dizi gördünüz hem aksiyonu, hem komediyi, hem romantizmi, hem bilimkurguyu (evet hem bilim hem kurgu), hatta çok göze batmasa bile yeri geldiğinde dramı böyle harika şekilde harmanlayabilmiş? Bir düşünün bakalım aklınıza gelecek mi?

Boyofhell hatasını kabul etmiş, hepsini izlemeden yorum yapmamak falan. "Her bölüm farklı olay, uğraşıyorlar çözüyorlar işte böyle basit." değil olay. Troy da bahsetmiş, bu mantıkla, böyle önyargılı bakılırsa olmaz zaten o iş. Her bölüm altyapı biraz daha güçleniyor, karakterlerin yaşadıklarını, özelliklerini daha iyi anlıyorsunuz. Yaşanacak şeyler hakkında fikir ve merak sahibi oluyorsunuz. Yarım yamalak izleyenler muhtemelen dizinin en büyük sürprizlerini de heba etmişlerdir, ertesi bölümü iple çekmek de buradan geliyor işte. Baştan da izleseniz bundan sonra o etki görülmeyecek.

Gelelim zorlama(!) esprilere. Neye dayanarak bu yorum yapıldı anlamış değilim, anlayamam da. 5-6 kere izlediğim bölümleri var dizinin. Az değil bakın 5-6 kere diyorum. Bir o kadar daha izlerim de. Her izlediğimde aynı keyif, aynı eğlence. Esprilerin basitliğini geçtim bayatlamıyor bile, aynı kahkahayı atıyorum her zaman. Donanımdan kastedilen espri anlayışıdır, yapılan göndermeleri anlamaktır vs. "Zevkler ve renkler" klişesinin çözemeyeceği bir durumdur bu, o kadar basit değil yani.

Aksiyon her şeyde olduğu gibi tadında bırakılıyor dizide. 24 değil ki bu onun bunun kolu bacağı kopsun, herkes delik deşik olsun. Ayrıca vurulan da oluyor yaralanan da.

İmzamı "Chuck'ın senaristi" olarak atmayı isterdim ama yapacak bir şey yok. O derece sahiplenmişim diziyi, ilginç. Eleştirilerin altı doldurulsun bir zahmet. Tepkilerin sertliğinde bunun etkisi büyüktür eminim.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 06 Ağu 2009, 01:33 
Kullanıcı avatarı

valla amacım kesinlikle hakaret değildi gerizekalı falan da nerde demişim bulamadım.. ama sana bi düşmanlık beslediğim, hakaret yağmuruna tutmak istediğim falan yok ecr.. esas senin yazdıkların diziye resmen hakaret :) sert tepkiler de bundan oldu.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Ağu 2009, 20:47 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Ecr ben de tekrar okudum troy'un yazısını hakaret göremedim, aksine senin diziye olan hakaret boyutundaki eleştirilerine yönelik eleştiriler var.. Bir salak kelimesi geçiyor sadece, o da sana söylenmemiş, sen "diziye baştan başlamak çok gerekli değil" gibisinde sözler söylediğin için "biz salağız o zaman, enayi gibi baştan izliyoruz" tarzında bir deyimi var..
Neyse uzatmak anlamsız, umarım bu tepki de senin gibi bir yapımı tam bilmeden acımasızca eleştirenler varsa herkese ders olmuştur..

Ha unutmadan, dizi, film, kitap vs. gibi konularda gerçekten çok sosyalsin, ama sanki biraz fazla sosyalsin.. Hiçbir şeyden eksik kalmamak için herşeyden bir doz almak yerine, seçim yapıp, bazı şeylerden tam doz alırsan yorumlarında böyle basit durumlara düşmez ve böyle tepki almazsın diye düşünüyorum.. Bunu da bir dost tavsiyesi olarak alırsın inşallah..

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 16 Eyl 2009, 16:31 
Kullanıcı avatarı

Nihayet başladım. İlk 3 bölümü izledim ve bağlandım diziye. İzlemeye devam.

Bu arada Yvonne, nesin sen ya? İnsan diyemiyorum sana. Olamaz böyle bir güzellik.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 16 Eyl 2009, 17:08 
Global Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bu arada Yvonne, nesin sen ya? İnsan diyemiyorum sana. Olamaz böyle bir güzellik.

Chuck'a yeni başlayıp da bu tarz bir cümle kurmayan birine henüz rastlamadım :)

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 24 Oca 2010, 14:19 
Kullanıcı avatarı

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 103 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git:  
who's online